Молодіжний комітет - UNBA NextGen провів відкрите засідання | НААУ

Молодіжний комітет - UNBA NextGen провів відкрите засідання

Самоврядування
16:27 Пн 13.03.23 1229 Переглядів
Версія для друку

9 березня відбулося відкрите засідання молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen.

З вітальним словом виступив заступник Голови РАУ Валентин Гвоздій, який розповів про діяльність української адвокатури у період дії воєнного стану. Зокрема:

- НААУ посилила співпрацю з Радою адвокатів і юридичних товариств Європи (CCBE) та Міжнародною асоціацією юристів (ІВА). Завдяки допомозі міжнародних організацій облаштовано пункти підтримки діяльності адвокатів України в регіонах;

- продовжується робота зі створення можливості українських адвокатів приєднатися  у спрощеному режимі до адвокатур країн Європи, у яких вони отримали тимчасовий захист;

- у квітні 2022 року Валентина Гвоздія обрано Віце-Президентом Комітету Експертів Ради Європи з питань захисту прав адвокатів, який розробляє «проект правового документу, спрямованого на посилення захисту професії адвоката та права займатися цією професією без упереджень чи обмежень»;

- вже рік, як працює Опікунська рада, яка розглянула майже 500 заяв адвокатів, що постраждали внаслідок агресії рф;

- ведеться активна робота у покращенні системи БПД, профільний Комітет НААУ підготував Звіт з актуальних питань функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні;

- Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова створила робочу групу з питань правового регулювання штучного інтелекту (AI) та напрацювання рекомендацій до національного законодавства у цій сфері.

Крім того, Валентин подякував молодіжному комітету за активну роботу.

Голова Комітету Сергій Барбашин висвітлив статистичну інформацію щодо діяльності Комітету у 2022 році. Зокрема, в минулому році у молодіжному комітеті функціонувало 20 регіональних представництв, а кількість членів Комітету - понад 1000 осіб. Комітет провів 52 онлайн та 7 офлайн заходів, крім того, відбувалися різні заходи у регіонах (зустрічі з керівництвом рад адвокатів, старійшинами адвокатури та безпосередньо активом регіонів).

Заступниця Голови NextGen Жанна Грушко розповіла, що у 2022 році за ініціативою Комітету організовано 24 вебінари на актуальні теми та проблеми у період воєнного стану. Заходи організовані спільно з комітетами НААУ та  Вищою школою адвокатури НААУ. Молодіжний комітет запустив рубрику #порадиадвокатівNextGen. Члени Ради та регіональні представники Комітету ділилися корисними й актуальними матеріалами та публікаціями (трудові, міграційні, військові, гуманітарні питання тощо), які розміщувалися у соціальних мережах NextGen.

Заступниця Голови NextGen Юлія Сергет зазначила, що Комітетом проведено круглий стіл для студентів і молодих юристів на тему «Успішний старт: що потрібно знати для побудови кар’єри юриста. Як знайти роботу мрії?». Слухачі мали змогу дізнатися на заході про пошук роботи і написання резюме, початок практики у професії і перших клієнтів, як стати адвокатом, комунікацію у професії адвоката, а також особливості здійснення форм адвокатської діяльності. У напрямі міжнародної співпраці UNBA NextGen активно співпрацював з Європейською асоціацією молодих юристів (EYBA), а з червня 2022 року NextGen є членом Міжнародної асоціації молодих юристів (AIJA).

На засіданні Сергій Барбашин розповів про діяльність Комітету у 2023 році:

-  розпочався прийом анкет на Всеукраїнський щорічний конкурс "Молодий Правник року" за підсумками 2021 та 2022 років, одним із партнерів конкурсу є молодіжний комітет НААУ;

- UNBA NextGen спільно з Комітетом з питань гендерної політики, що діє у складі НААУ, ініціювали запуск публікацій у рубриці «Власний досвід у професії».

Суть статей полягає у розкритті адвокатами, членами рад комітетів інформації про мотиви обрання професії юриста чи розповідь про наставника, що допоміг інтегруватися у професію; опис першого досвіду участі у судовому засіданні; опис справи, що запам’яталася із власної практики, та життєве кредо. Переглянути їх можна на сайті НААУ або на ресурсах молодіжного комітету;

- вже проведено панельну дискусію «Все про помічника адвоката: від студентської лави до власної практики» та майстер-клас для адвокатів «Захист електронної пошти від "прослуховування"»,  крім того, проводяться заходи у регіональних представництвах.

Надано слово регіональному представнику Комітету у Донецькій області Тетяні Рабко, яка розповіла про майбутній масштабний захід - турнір із судових дебатів. На сайті НААУ та у соціальних мережах NextGen буде розміщено пресреліз заходу.

Текст і фото підготовлені командою Координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1460

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2752

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4168

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4422

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5865

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13676

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл