У Раді Європи підтримують розвиток НААУ | НААУ

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Взаємодія
11:13 Ср 17.07.24 511 Переглядів
Версія для друку

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

Про це заявив голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак під час робочої зустрічі з керівництвом Національної асоціації адвокатів України, що проходила в Києві, 16 липня.

Українську сторону представляли голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова, її заступник Валентин Гвоздій, а також керівник секретаріату НААУ Вадим Красник.

Темою обговорення стали виклики війни в контексті діяльності НААУ та можливі шляхи співпраці для посилення імплементації стандартів Ради Європи. Нагадаємо, 14 грудня 2022 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив План дій РЄ для України «Стійкість, відновлення та відбудова» 2023-2026.

Серед заходів, що спрямовані на забезпечення підтримки системи правосуддя відповідно до європейських стандартів у галузі прав людини пунктом 2.1 Плану передбачено надання стратегічних та юридичних консультацій органам державної влади, а також адвокатурі та системі безоплатної правничої допомоги. Крім цього, планується зміцнювати професійну спроможність юристів, підвищувати якість юридичної освіти та підтримати розвиток Національної асоціації адвокатів України, інших юридичних асоціацій та громадських організацій, а також системи БПД.

За результатами зустрічі було досягнуто згоди провести операційну нараду з менеджерами проєктів Ради Європи щодо визначення подальших конкретних дій з підтримки НААУ.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 512

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 2058

Законодавство

Сплата судового збору за позов немайнового характеру: що варто…

Спроба спростити правила сплати судового збору може призвести до ситуації правової невизначеності, коли на випадок подання позову з кількома вимогами немайнового характеру не буде регулюючої норми.

14:12 Пн 15.07.24 3423

Законодавство

Повноваження дізнавача мають враховувати форму досудового…

Кримінальний процесуальний кодекс дійсно потребує уточнення компетенції дізнавача, органу дізнання та керівника цього органу. Разом із тим їхні повноваження мають узгоджуватися із формою, в якій здійснюється розслідування кримінальних проступків.

9:49 Пт 12.07.24 8283

Гарантії діяльності

Споживачів грантів забронювали. А як щодо адвокатів?

На тлі рішення Кабміну про визнання критично важливими громадських організацій, які є виконавцями проектів міжнародної допомоги на іноземні гранти, та бронювання від мобілізації усіх їхніх співробітників, залишається незрозумілою позиція Уряду з цього питання щодо адвокатів.

8:56 Пт 12.07.24 9577

Дискусія

Вибори у післявоєнний час: виклики організації обговорили в Острозі

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики. Судовий захист політичних та громадянських прав і свобод у довоєнний, воєнний і післявоєнний час».

16:46 Чт 11.07.24 8930

Законодавство

Дезертирів звільнятимуть від відповідальності за двох умов

Законодавча ініціатива з упровадження механізмів звільнення військовослужбовців Збройних Сил від кримінальної відповідальності за вчинення військового кримінального правопорушення заслуговує на підтримку. Водночас, вона містить дискусійні положення.

15:58 Чт 11.07.24 9423

Видання

Бюлетень Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики…

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ підготував бюлетень за квітень - червень 2024 року.

13:43 Ср 10.07.24 7676

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл