Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати? | НААУ

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Навчання
16:24 Вт 23.07.24 455 Переглядів
Версія для друку

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

Про ці та інші питання говорили під час панельної дискусії для студентів на тему «In-house vs External: куди податися юристу? Недоліки та переваги». Ініціатором заходу виступив Молодіжний Комітет НААУ — UNBA NextGen.

Інхаус по суті є юристом, котрий працює безпосередньо на бізнес, який є його основним (часто і єдиним) клієнтом. Тож він має добре розумітися на всіх бізнес-процесах. І, працюючи у безпосередній близькості до бізнесу, він має попереджати негативні наслідки для компанії на їх початковій стадії. Про це розповів начальник управління судової практики та взаємодії з контролюючими органами Метінвест Холдинг Євген Дядюк. Його юридична команда в Україні налічує більше ста фахівців.

Юрист звернув увагу на міф про те, що інхаус начебто вирішує абсолютно всі питання бізнесу. І, на відміну від зовнішнього консультанта, не має спеціалізації. На початку карʼєри, особливо на невеликих підприємствах, юристу дійсно доводиться консультувати з усіх питань. Утім, спеціалізація все одно присутня. Бо завжди існують певні галузі права, з яких доводиться консультувати найчастіше. Сучасні реалії вже внесли свої корективи і все частіше можна зустріти компанії, в яких юрист має конкретну спеціалізацію. При цьому за потреби він залучається до крос-функціональних проектів.

Про тонкощі наукових і викладацьких перспектив для майбутніх правників розповіла доцентка Юридичного факультету Національного авіаційного університету Оксана Миронець. Вона звернула увагу на важливості розвитку як інформаційної грамотності, так і іншомовної компетентності. Науковець представила майбутнім юристам та обґрунтувала позицію потреби в існуванні зацікавленості у побудові себе як професіонала. Бо це невід’ємний елемент юридичної діяльності.

Представник UNBA NextGen у Рівненській області Алла Філатова переконана, що не треба боятися заявляти про себе. Вона наголосила на перевагах членства студентів у правничих громадських організаціях, а також важливості участі у юридичних заходах. Адже необхідною складовою в роботі юриста завжди була комунікація. Також в еру телекомунікаційних надможливостей необхідно вміти заявляти про себе, надсилати резюме як в юридичні компанії, які можуть бути потенційними роботодавцями, так і намагатися потрапити на стажування (виробничу практику) у державні органи влади, щоб мати уявлення, як система працює зсередини.

Важливим є не тільки те, що ви можете винести на юридичний ринок, а й те, як саме ви входите на юридичний ринок. Тому представник UNBA NextGen у Полтавській області Владислав Кормушин радить у будь-якому випадку розвивати власний бренд. В умовах високої конкуренції він стає необхідністю, важливою умовою затребуваності адвокатів і юристів. Особистий бренд допомагає юристам збільшити кількість нових клієнтів, продемонструвати свої досягнення, донести корисну інформацію, сформувати довіру та навіть підвищити вартість послуг. І необхідними елементами бренду завжди є компетентність, порядність та емпатія.

«Захід виявився чудовим: цікаві теми доповідей, прекрасні спікери, які з радістю ділилися своїм досвідом. Тож кожен студент отримав для себе щось корисне», - підсумувала захід заступниця голови UNBA NextGen Юлія Сергет.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 456

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 10496

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 9943

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11011

Законодавство

Сплата судового збору за позов немайнового характеру: що варто…

Спроба спростити правила сплати судового збору може призвести до ситуації правової невизначеності, коли на випадок подання позову з кількома вимогами немайнового характеру не буде регулюючої норми.

14:12 Пн 15.07.24 12402

Законодавство

Повноваження дізнавача мають враховувати форму досудового…

Кримінальний процесуальний кодекс дійсно потребує уточнення компетенції дізнавача, органу дізнання та керівника цього органу. Разом із тим їхні повноваження мають узгоджуватися із формою, в якій здійснюється розслідування кримінальних проступків.

9:49 Пт 12.07.24 9912

Гарантії діяльності

Споживачів грантів забронювали. А як щодо адвокатів?

На тлі рішення Кабміну про визнання критично важливими громадських організацій, які є виконавцями проектів міжнародної допомоги на іноземні гранти, та бронювання від мобілізації усіх їхніх співробітників, залишається незрозумілою позиція Уряду з цього питання щодо адвокатів.

8:56 Пт 12.07.24 11257

Дискусія

Вибори у післявоєнний час: виклики організації обговорили в Острозі

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики. Судовий захист політичних та громадянських прав і свобод у довоєнний, воєнний і післявоєнний час».

16:46 Чт 11.07.24 8985

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл