Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу | НААУ

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Дискусія
10:31 Пт 26.07.24 563 Переглядів
Версія для друку

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

Такий прогноз дав голова Комітету НААУ з питань інвестиційної діяльності та приватизації Андрій Шабельніков, коментуючи підсумки дискусійної панелі «Майбутнє української енергетики». Захід, який днями проходив у Києві, організувало видання New Voice.

Спікерами виступили голова Нацбанку Андрій Пишний, голова правління Укренерго Володимир Кудрицький, голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов, заступник міністра енергетики Микола Колісник, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, президентка аналітичного центру DiXi Group Олена Павленко, співзасновник групи компаній NOVA (Нова пошта) Володимир Поперешнюк, регіональний директор NEQSOL Holding Україна Володимир Лавренчук та інші.

Наразі прогнози на найближчий час залишаються песимістичними. Адже внаслідок російських атак 80 % теплоелектростанцій було зруйновано, а 40 % гідроелектростанцій - знищено. Втрачено 9 ГВт потужності при середньому споживанні у 12 ГВт. За підрахунками МВФ, завдано збитків на $ 1 млрд. І Україна не здатна забезпечити себе власною генерацією.

А.Шабельніков переконаний, що необхідно розглядати можливості підключення альтернативних джерел енергії. Тим більше, що держава пропонує певні програми, аби це не так сильно било «по гаманцях» підприємців. Йдеться, наприклад, про програми пільгового кредитування проектів з відновлення енергетичної інфраструктури.  З іншої сторони, наявні законотворчі ініціативи не сприяють полегшенню стану бізнесу. На думку очільника Комітету НААУ, збільшення розміру податкового навантаження (військовий збір, підвищення акцизу на пальне), підвищення кількості перевірок контролюючими органами негативно впливає на розвиток підприємств.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 564

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 1871

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 3284

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 3541

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 4983

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13629

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11014

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11068

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл