Власний досвід у професії. Аліна Єремєєва | НААУ

Головна цитата

«Не зупиняйся і ти подолаєш будь-що на своєму шляху, досягнеш успіху там, де ти бажаєш»

Публікація

Власний досвід у професії. Аліна Єремєєва

10:31 Чт 01.06.23 Автор : Аліна Єремєєва 2237 Переглядів Версія для друку

Продовжуючи знайомити молодих адвокатів та юристів із досвідом колег, цього разу своїми мотивами обрання професії, враженнями від участі у першому судовому засіданні, справами, що запам’яталася із власної практики та життєвим кредо поділилася адвокат, регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Миколаївській області Аліна Єремєєва.

-Ще будучи студенткою юридичного вишу, брала участь в конкурсній комісії як громадський діяч до центрів безоплатної правової допомоги та мала можливість познайомитися із дуже цікавими людьми, які безпосередньо були пов‘язані із адвокатською діяльністю. Після діалогу з ними, зрозуміла, що під час навчання мала змогу отримати практику та дізнатися про роботу в багатьох юридичних сферах, виключенням на той момент була адвокатура. Це не давало мені спокою, адже хотіла дізнатися про всі сфери, в яких маю можливість працювати та обрати для себе «ту саму». Набравшись сміливості, дізналася, до якого адвоката зможу прийти на практику самостійно, за власним бажанням та зрозуміти всі нюанси цієї професії.

З часом зрозуміла, що це був той випадок, коли на твоєму шляху зустрічається людина, яка закохує тебе в свою справу так, що адвокатська діяльність одразу стає справою твого життя. Ця зустріч дала чітке уявлення чим хочу займатися в майбутньому.

Заступник голови Ради адвокатів в Миколаївській області Ютовець Олексій Олексійович навчив мене захоплюватися своєю роботою, показав як необхідно мислити неординарно та подарував можливість навчитися його досвіду, який є безцінним. Він показав, що адвокатура надає можливість постійно вдосконалюватися, не стояти на місці та постійно розвиватися, вміти знаходити та бачити те, на що можливо б ніколи не звернув уваги.

Я зрозуміла, що адвокатура - неймовірна цікава та багатогранна, що вона не дасть можливості нудьгувати, а буде постійно тримати у тонусі.

Прийшовши студенткою, навіть не розуміла як правильно складати позови, писати скарги та спілкуватися із клієнтами, але мені дуже швидко потрібно було включитися в роботу та зорієнтуватися, бо вже в перший тиждень отримала завдання - позов про стягнення аліментів (це зараз звучить вже не так страшно, як тоді). Дякуючи неймовірній команді мого наставника, я змогла справитися із цим завданням та досягти успіху в даній справі. З часом справи ставали складнішими та цікавішими, а інтерес до адвокатури зростав ще більше.

Отримавши диплом магістра, вже не сумнівалася, що далі мене чекає два роки праці помічником, екзамени та довгоочікуване свідоцтво про зайняття адвокатською діяльністю. У 2020 році, після отримання свідоцтва, почалася самостійна робота, яка з першої хвилини викликає емоції щастя, гордості за себе та водночас страху перед самостійною діяльністю. Судові засідання, перші самостійні клієнти - з однієї сторони нічого нового, а з іншої - це вже мої клієнти та відповідальність за роботу повністю лежить на мені. Найбільш емоційним було те, що в одній із перших справ, де я була адвокатом не з самого початку, потрібно було підготуватися до допиту свідків (ознайомитися зі всіма матеріалами, вибудувати правильно питання, не забути ні про що), але після зрозуміла, що можна справитися із усім, і те, що інколи в нашій професії відбуваються ситуації, коли треба думати швидко. Потрібно не боятися свого страху, адже тільки поборовши страх та невпевненість, можливо досягти успіху. Перша заява до ЄСПЛ або участь у Верховному Суді - це так хвилююче для молодого адвоката, але водночас так цікаво, а які емоції незабутні, коли суд оголошує рішення на твою користь.

Бути у суді разом із адвокатом як помічник та вже як адвокат - це різні емоції та різний досвід. Проте, не пройшовши перший, було б набагато складніше.

Дякуючи моєму наставнику, ознайомилась з роботою Ради адвокатів в Миколаївській області та, отримавши свідоцтво, вже знала, що хочу активно брати участь у роботі. Ще зі студентських років я була досить активна у громадській роботі, організовувала заходи та працювала у правоосвітній сфері, тому почувши про Молодіжний комітет НААУ - UNBA NextGen була впевнена, що мені треба познайомитися із роботою комітету ближче - так й стався конект із комітетом та його роботою.

Робота комітету відкриває адвокатуру ще ширше та надає можливість розповісти молодому поколінню про неймовірну професію, яка може розкрити тебе як юриста та подарувати незабутній досвід.

Тож впевнена, що якщо ти любиш свою справу, займається нею із задоволенням, то незважаючи ні на які перешкоди, в тебе все неодмінно вийде.

***

Цей матеріал підготовлений у межах проекту «Власний досвід у професії» Молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen та Комітету з питань гендерної політики, з метою реалізації Програми з розвитку жіночого лідерства в адвокатурі та стимулювання дівчат і жінок до вибору адвокатської професії.

Про власний досвід у професії раніше також розповідали Тетяна Андріанова, Юлія Сергет, Тетяна Рабко, Алла Філатова, Ольга Якименко, Вікторія Пінчук, Олена Краснопьорова, Іванна Блохіна, Юлія Гончаренко.

Автор публікації: Аліна Єремєєва

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл