Власний досвід у професії. Олена Краснопьорова | НААУ

Головна цитата

Продовжуючи знайомити молодих адвокатів та юристів із досвідом колег, цього разу своїми мотивами обрання професії, враженнями від участі у першому судовому засіданні та життєвим кредо поділилися адвокат, регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області Олена Краснопьорова.

Публікація

Власний досвід у професії. Олена Краснопьорова

14:51 Пт 05.05.23 Автор : Олена Краснопьорова 1368 Переглядів Версія для друку

- Вибір професії відбувся миттєво після першого ж уроку правознавства у школі. Хоча і до цього я вже знала, «ким хочу стати, коли виросту». Адже у сім’ї батько і брат мали юридичну освіту. Тобто іншого вибору не могло і бути. У мене був найкращий наставник з правознавства у місті Маріуполі, вчитель саме з великої літери, Богуславський Валерій Михайлович, якому я вдячна до цього дня. 

Власний досвід у професії розпочався на четвертому курсі університету на великому машинобудівному підприємстві у Маріуполі - «Азовмаш», яке залишило в серці найкращі спогади та подарувало незабутній досвід. Далі було не менш значиме приєднання до найсильнішої команди юристів Метінвесту.

Якщо хтось скаже, що власний досвід у професії у всіх розпочинається із гучних спорів і блискавичних перемог, я засумніваюся. Бо що можна доручити на великому підприємстві юному даруванню після вишу? Правильно, сходити на пошту, відправити документи до суду. Ось там, відстоявши з купою конвертів величезну чергу, я вперше стикнулася з реальністю молодого юриста, коли оператор поштового відділення сказала, що не буває такого листа, який я маю відправити. Так відбулося знайомство з Правилами надання послуг поштового зв’язку. Виявилося, що не можна змішувати рекомендований лист із цінним, з описом, із повідомленням та ще і з чимось, про що вже навіть і не згадаю. Але тоді якимось чином впоралася. Ну, як впоралася, - відправила оригінали, не зробивши копій (хто в темі – той зрозуміє).

Перше судове засідання теж запам’яталося надовго. Я мала забезпечити формальну появу представника відповідача на перше засідання. Бо всі знають, що на першому засіданні справа по суті ще не розглядатися. А там, бах, і арешт коштів на всі рахунки. Паніка, холодний піт… Тож отримала цінний досвід з нічного написання апеляційної скарги. Зрештою усе закінчилося мировою угодою. Ось так буває.

За більше ніж десять років практики кількість судових засідань вже важко підрахувати. Це різні суди, різні міста та навіть країни. Цікавого і корисного було дуже багато. Але можу із впевненістю стверджувати, що одне якісне судове засідання із сильним опонентом дає для досвіду більше, ніж місяць теорії.

Що стосується життєвого кредо, то я точно знаю, що все, що ти робиш, у тому числі й у професії, ти маєш робити добре, а якщо ні – то навіщо тоді робити.

***

Цей матеріал підготовлений у межах проекту «Власний досвід у професії» Молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen та Комітету з питань гендерної політики, з метою реалізації Програми з розвитку жіночого лідерства в адвокатурі та стимулювання дівчат і жінок до вибору адвокатської професії.

Про власний досвід у професії раніше також розповідали Тетяна Андріанова, Юлія Сергет, Тетяна Рабко, Алла Філатова, Ольга Якименко та Вікторія Пінчук.

Автор публікації: Олена Краснопьорова

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл