Власний досвід у професії. Тетяна Андріанова | НААУ

Головна цитата

Тетяна Андріанова – провідний юрист у сферах корпоративного управління, злиттів і поглинань, управління та реструктуризації портфелів активів, а також відомий експерт із корпоративної безпеки. Має великий досвід у розробленні стратегій захисту майнових інтересів власників бізнесу, роботи з ризиками та недопущенням внутрішніх і зовнішніх загроз, ведення складних переговорів і вирішення корпоративних конфліктів.

Публікація

Власний досвід у професії. Тетяна Андріанова

11:43 Пт 03.02.23 Автор : Тетяна Андріанова 3682 Переглядів Версія для друку

Кар'єрний шлях розпочала у 2001 році з посади помічника юриста в компанії «Інформаційні комп'ютерні системи», та через три роки практики отримала свідоцтво адвоката. Стрімкий розвиток компанії призвів до формування великого холдингу з керуючою компанією «Октава Капітал», у якій Тетяна очолила юридичний напрям.

«Я адвокат, але практикую в суміжній сфері — корпоративній безпеці. І так склалося, що відносно обох цих сфер існують застарілі стереотипи, що вони є суто чоловічі й тому не підходять жінкам. Таким чином, із проявами відповідної дискримінації доводилося стикатися на кожному етапі свого шляху. Але мені подобається ламати усталені стереотипи за допомогою професіоналізму, доводячи, що в юриспруденції, як і в бізнесі, немає статі», – розповідає Тетяна Андріанова.

Одне з важливих досягнень Тетяни – побудова нової моделі корпоративного управління в групі компаній «Октава», де було запроваджено систему корпоративного управління активами через комітети. Як голова комітету корпоративної безпеки, Тетяна вибудувала ефективну систему безпеки шляхом розроблення стандартів, політики, положень для всієї групи компаній, і сьогодні продовжує контролювати їхнє дотримання. Таким чином, нині Тетяна забезпечує корпоративну безпеку в юридичній, інформаційній, кадровій і адміністративній сферах усіх активів «Октава».

У межах холдингу Тетяна створила аутсорсингову компанію Nota Group, що надає повний спектр послуг бек-офісу для бізнесу. Сьогодні компанія обслуговує більше 100 компаній різних сфер діяльності та входить у п'ятірку кращих аутсорсингових компаній України, на думку видання Strategic Business Review, інформаційних ресурсів «Бізнес», Investory News та delo.ua. Тетяна займає позицію СEO у Nota Group, а також очолює практику корпоративної безпеки та допомагає компаніям гарантувати максимальну безпеку всіх бізнес-процесів і самого підприємства.

Тетяна Андріанова: «Багаторічний досвід інхаус-юристом, надалі – директором із правових питань керуючої компанії та головою комітету корпоративної безпеки групи компаній дозволив мені дивитися на бізнес очима власника. Я чітко розумію, які потреби має бізнес і як забезпечити йому комфортну життєдіяльність. Власник будь-якого бізнесу повинен визначати стратегію й основний вектор розвитку компанії, отримувати дивіденди та займатися тим, чим хоче. Топ-менеджмент повинен реалізовувати стратегічні та операційні плани у досягненні максимальної прибутковості бізнесу, будувати ефективні системи продажів, виконувати представницьку функцію, управляти людським ресурсом. Їх не повинна відволікати робота бек-офісу та робота з ризиками і загрозами. Саме тому й виникла ідея створити аутсорсингову компанію – професійного постачальника послуг бек-офісу Nota Group. Таким чином, ми забираємо на себе роботу неприбуткових відділів бізнесу наших клієнтів, звільняючи менеджмент від рутинної роботи».

Пані Тетяна бере активну участь у розвитку індустрії безпеки в Україні та з 2018 року є членом правління українського чаптеру ASIS International, де координує об’єднання Women in Security в Україні. Вказане об’єднання покликане надавати підтримку жінкам у побудові успішної кар’єри у сфері безпеки.

Вже другий рік Тетяна очолює Комітет з питань гендерної політики у складі НААУ, де ініціювала та наразі координує розроблення та впровадження Програми з розвитку жіночого лідерства в адвокатурі та стимулювання дівчат і жінок до вибору адвокатської професії. Тетяна Андріанова: «Перший етап програми спрямований на визначення ставлення до жінок у професії, існуючих гендерних стереотипів (ставлення чоловіків і потенційних клієнтів до жінок-адвокатів) та інших бар’єрів на шляху реалізації жінок у кар’єрі, а також шляхи їх подолання. Після проведення досліджень плануємо реалізувати низку заходів щодо мотивування жінок до адвокатської діяльності та формування активних лідерів – представників адвокатської професії з метою збільшення в ній частки жінок».

«У нашому суспільстві, зокрема і в правничому середовищі, є недостатнім розуміння того, що жінка або чоловік, які пов’язують основний шлях у житті з кар’єрою або вихованням дітей, мають право на повагу і свободу від упереджень. Саме активна комунікаційна робота Комітету з питань гендерної політики сприятиме подоланню стереотипів і підвищенню рівня обізнаності щодо гендерної проблематики серед адвокатів», – переконана Тетяна Андріанова.

Автор публікації: Тетяна Андріанова

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл