Власний досвід у професії. Юлія Сергет | НААУ

Головна цитата

Юлія Сергет - адвокат, старший партнер адвокатського об‘єднання «Сергет та Партнери», заступник голови молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen та регіональний представник Комітету у Херсонській області, член Дослідницького комітету European Young Bar Association.

Публікація

Власний досвід у професії. Юлія Сергет

14:34 Пт 10.02.23 Автор : Юлія Сергет 3367 Переглядів Версія для друку

Ще у школі я вирішила, що буду вивчати юриспруденцію, але стати саме адвокатом я захотіла, коли була на третьому курсі інституту. Тоді ми почали вивчати предмет адвокатура. Я зрозуміла, що це моє покликання. Тим паче, що внутрішні дані, якими, на мою думку, має володіти адвокат, у мене є: принциповість, порядність, загострене почуття справедливості, комунікативна компетентність і наполегливість. 

Працюю за фахом вже більше 10 років. У моїй практиці було дуже багато цікавих і складних справ у різних сферах юриспруденції, таких як: податкове, цивільне, господарське, адміністративне та сімейне право. На сьогодні основним напрямом діяльності є комплексний юридичний супровід підприємств і компаній у договірних відносинах, у сфері податкового права, судовий захист інтересів клієнта (фізичних і юридичних осіб), правовий захист і супровід внутрішньої і корпоративної діяльності підприємств, захист у відносинах з контролюючими та іншими державними органами.

У мене багатий і різноманітний досвід, яким я завдячую, у тому числі, моїм наставникам і вчителям. Ще до того, як відкрила власне адвокатське об’єднання «Сергет та Партнери», я працювала в різних юридичних фірмах, де багато чому навчилася. Я постійно навчаюся та працюю, як у роботі, так і над собою.  Вважаю, що ця професія потребує багато зусиль. Ніколи не можна бути впевненою, що ти вже все знаєш. Це і дає тобі поштовх рухатися вперед і не зупинятися на досягнутому. Ще Сократ сказав: «Я знаю, що нічого не знаю». Я з цим погоджуюся. Постійно потрібно «прокачувати» свої знання та вміння, якщо ти, дійсно, хочеш бути професіоналом.

Пам’ятаю свою першу справу. Це був спір моєї сусідки про затоплення її квартири. Я ще була дуже молода у цій професії, але мої прагнення, наполегливість та уважність до деталей допомогло мені виграти цю справу. Я взагалі люблю судовий процес, змагальність сторін. Люблю та поважаю, коли стикаюся з професіоналами, вони мене мотивують бути кращою.

Але бувають і поразки. Проте я намагаюся не концентрувати свою увагу  на тому, що це програш. Існує безліч факторів, які впливають на це. Я завжди ставлюся до цього по-філософськи, отримую корисний досвід і надалі це допомагає мені. Не помиляється той, хто нічого не робить. Єдине, до чого хотіла би закликати, - не беріться за ті справи, у яких ви точно знаєте, що не можете допомогти. Людські ситуації та їхні справи набагато дорожчі за будь-які гроші.

Коли я починала, було складніше, ніж тепер. Оскільки тоді не було таких можливостей для навчання та розвитку. Зараз існує безліч платформ – де молоді юристи мають змогу отримувати цінну інформацію, переймати досвід у досвідчених колег. Брати участь у семінарах і вебінарах, майстер-класах, круглих столах чи панельних дискусіях, які, до речі, постійно проводить наш молодіжний комітет UNBA NextGen.

Моє життєве кредо, у тому числі і в професії: «Дорогу здолає той, хто йде». Навчайтеся, працюйте, займайтеся будь-якою справою з душею, будьте наполегливими та завзятими і ви обов’язково будете перемагати. Бажаю успіхів кожному, хто обрав цю нелегку, але дуже цікаву професію.

Стаття підготовлена у межах рубрики «Власний досвід у професії» Молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen та Комітету з питань гендерної політики, що діє у складі НААУ, також Програми з розвитку жіночого лідерства в адвокатурі та стимулювання дівчат і жінок до вибору адвокатської професії.

Автор публікації: Юлія Сергет

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл