Власний досвід у професії. Тетяна Рабко | НААУ

Головна цитата

Тетяна Рабко – регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області, членкиня Ради Комітету з питань електронного судочинства та кібербезпеки адвокатської діяльності, членкиня Ради Комітету з гендерної політики, що діє у складі НААУ, лекторка у Вищій школі адвокатури НААУ.

Публікація

Власний досвід у професії. Тетяна Рабко

11:51 Пт 17.02.23 Автор : Тетяна Рабко 3004 Переглядів Версія для друку

Вибір професії юриста відбувся ще у школі. Цікавість до юриспруденції виникла під час цікавих уроків із правознавства.

Працюю юристом з досить символічної дати - 8 жовтня 2007 року. На тепер здійснюю адвокатську діяльність і співпрацюю з великими виробничими підприємствами.

Першою справою у суді було представництво інтересів відповідача за позовом про захист прав споживачів і судове засідання тривало протягом трьох годин. Наразі для молодих юристів існує багато програм стажування, що дає можливість спостерігати за роботою вже досвідчених колег і робити для себе певні висновки. У моєму випадку, на жаль, не було такої можливості, однак якщо є велике бажання, то можна опанувати будь-які необхідні навички.

У моїй практиці були різні справи, але більше за все запам’яталася справа про визнання договору оренди земельної ділянки припиненим з моменту купівлі-продажу приміщення та стягнення зайво сплаченої орендної плати. Цікавість цієї справи полягала у тому, що з новим власником приміщення було укладено договір оренди спірної земельної ділянки та одночасно 2 орендарі сплачували до місцевого бюджету орендні платежі. На момент розгляду судової справи не було подібної судової практики, але тим цікавіше було супроводжувати справу. За результатами розгляду справи мій клієнт отримав позитивне рішення. Тому якщо Ви не можете знайти необхідну судову практику, то це не привід відмовлятися від супроводу справи, оскільки прецедент можна створити й самому.

Моє життєве кредо у професії: «Захист інтересів клієнта необхідно здійснювати з повною віддачею».

Стаття підготовлена у межах рубрики «Власний досвід у професії» Молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen та Комітету з питань гендерної політики, що діє у складі НААУ, також Програми з розвитку жіночого лідерства в адвокатурі та стимулювання дівчат і жінок до вибору адвокатської професії.

Автор публікації: Тетяна Рабко

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл