Власний досвід у професії. Ольга Якименко | НААУ

Головна цитата

Ольга Якименко - регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Сумській області.

Публікація

Власний досвід у професії. Ольга Якименко

12:53 Пт 03.03.23 Автор : Ольга Якименко 3382 Переглядів Версія для друку

З 2017 року працювала помічником адвоката та юрисконсультом у Сумській міській раді. Моєю наставницею є адвокат Юлія Молібог, адже саме завдяки їй я здобула перші навики роботи та зрозуміла, що адвокатура - це поклик і моє життя.

Перший досвід участі в судовому процесі отримала коли була студенткою: як слухач ходила до судів у місті Суми. А як представник - коли працювала помічником адвоката у цивільній справі про поділ майна подружжя.

Із власної практики, на початку професійної діяльності, мені найбільше запам‘яталася адміністративна справа про скасування рішення ДМС про відмову у визнанні біженцем. Мій клієнт приїздив до України на навчання з міста Хеврон, яке знаходиться на кордоні між Палестиною і Йорданією, однак через війну він не мав можливості потрапити до рідного міста, адже єдиний шлях був через країну-агресора. Цікавим у цій справі було збирання доказів та їх дослідження в суді. Як результат, клієнт залишився в Україні, здобув вищу освіту і працює лікарем.

Тепер я - адвокат. Мій офіс знаходиться в місті Суми. Проте надаю правничу допомогу на всій території України та за її межами, адже реалії сьогодення частково перенесли офіс адвоката до мережі Інтернет, а мої вдячні клієнти роз'їхалися по всьому світу.

Життєве кредо: «Своє життя прожити з користю. Завжди дотримуюся власних принципів: чесності, добропорядності та досягнення справедливості».

Стаття підготовлена у межах рубрики «Власний досвід у професії» Молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen та Комітету з питань гендерної політики, що діє у складі НААУ, також Програми з розвитку жіночого лідерства в адвокатурі та стимулювання дівчат і жінок до вибору адвокатської професії.

Автор публікації: Ольга Якименко

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл