Власний досвід у професії. Алла Філатова | НААУ

Головна цитата

Алла Філатова - адвокат, керівник юридичної компанії «Захід-Партнер», член Ради та регіональний представник молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen у Рівненській області, заступник голови Ради адвокатів Рівненської області.

Публікація

Власний досвід у професії. Алла Філатова

12:00 Пт 24.02.23 Автор : Алла Філатова 3028 Переглядів Версія для друку

Вибір професії юриста вважаю дуже важливим кроком у житті кожної людини. У першу чергу обирати професію необхідно за внутрішнім переконанням, адже це не просто робота, це стиль життя. Для себе виділила предмет правознавство ще у шкільні роки, позаяк цей предмет легко давався та мені було цікаво і комфортно.

Працювати юристом почала майже одразу після університету. З кожною новою справою у юридичній компанії приходило розуміння, що я рухаюсь у потрібному напрямку і точно хочу працювати саме адвокатом. На тепер це вже 15 років юридичного стажу, я здійснюю адвокатську діяльність і співпрацюю з компаніями переважно з іноземним капіталом. У співпраці з компаніями, крім корпоративного, міграційного, трудового права, часто практикую і в інших галузях. Адже при роботі/спілкуванні з людьми виникає необхідність  у допомозі з вирішенням також їхніх приватних справ.

Першою справою у суді було представництво інтересів позивача у галузі сімейного права, ця справа тривала більше року і, здавалося, рішення, яке б задовільнило обидві сторони конфлікту, не знайти. Проте, враховуючи професіоналізм головуючої судді і бажання представників сторін все ж таки знайти «золоту середину» у питанні виховання дитини,  було досягнуто мирової угоди. Вважаю, комунікація між людьми та, зокрема, сторонами процесу є дуже важливою складовою у вирішенні спорів. Важливим чинником у будь якій комунікації є бути почутим і самому намагатися почути іншу сторону. Тому часто практикую у судових справах мирові угоди та вважаю найкращим результатом вирішення конфлікту між сторонами, коли інтереси обох сторін враховані, клієнти задоволені та більш-менш відносини між сторонами збережено.

Порівнюючи старт кар’єри для молодих юристів принаймні десять років тому і сьогодні, звичайно, розумієш, які широкі можливості відкриті зараз у юриспруденції. Це і безмежний інформаційний інтернет-простір, і доступ до рішень судової влади України, це і різноманітні і круті заходи підвищення кваліфікації як онлайн, так і офлайн.  Комунікація - це надважливий процес у роботі адвоката та рушійна сила у розширенні ваших горизонтів.

У моїй практиці були різні справи, але понад усе запам’яталася справа про стягнення коштів за договорами поставки між юридичними особами, яка на перший погляд була елементарною справою. Проте компанія-стягувач, інтереси якої я представляла,  згадувалась у судовому рішенні щодо фіктивності угоди з іншим контрагентом, про яке дізнався боржник і на цьому будував свою лінію захисту щодо аргументації неповернення коштів. Цікавість цієї справи полягала у тому,  що представник відповідача, розуміючи, що кошти все одно стягнуть, був націлений не на результат справи, а на максимальне відтермінування часу, коли необхідно буде оплачувати рахунки. За результатами розгляду справи мій клієнт отримав позитивне рішення. Проте позиція протилежної сторони була неординарна та здивувала своїм підходом як мене, так і колегію суддів.

Моє життєве кредо у професії: «Кожна справа має бути успішним кейсом адвоката». Це не про позитивне рішення у судовій справі, це коли твій клієнт звертається до тебе за новими послугами та рекомендує тебе своїм знайомим.

Стаття підготовлена у межах рубрики «Власний досвід у професії» Молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen та Комітету з питань гендерної політики, що діє у складі НААУ, також Програми з розвитку жіночого лідерства в адвокатурі та стимулювання дівчат і жінок до вибору адвокатської професії.

Автор публікації: Алла Філатова

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл