Стартував курс HELP з прав людини та МГП | НААУ

Стартував курс HELP з прав людини та МГП

Навчання
10:09 Пн 23.09.24 4660 Переглядів
Версія для друку

Сьогодні, 23 вересня, стартував курс Програми Ради Європи HELP «Міжнародне гуманітарне право та права людини». Партнером запуску проекту виступила Вища школа адвокатури.

Курс складається з 13 модулів, що розкривають права людини під час війни та практичні нюанси застосування міжнародного публічного права, яке покликаного захищати базові цінності людства. Учасниками є судді, прокурори та адвокати.

Однією із чотирьох тьюторів курсу стала членкиня Ради Комітету Національної асоціації адвокатів України з питань кримінального права та процесу, лекторка Вищої школи адвокатури д.ю.н Ірина Гловюк.

Заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій привітав учасників заходу та висловив переконання, що участь такої професійної та досвідченої людини як пані Ірина зробить подачу матеріалу цікавою та корисною. «Я пишаюся тим, що Вища школа адвокатури бере участь у розвитку курсів HELP в Україні та виступає партнером у сьогоднішньому заході, - зазначив В.Гвоздій. - Ми розуміємо важливість залучення адвокатів до таких навчальних процесів, адже це унікальна можливість отримати важливі сьогодні знання. Ці знання дозволять юристам не лише бути в курсі міжнародних стандартів, а й ефективно впроваджувати їх у своїй практиці. Ми маємо бути готовими до викликів, що стоять перед нами, і цей курс — один із важливих інструментів для посилення можливостей».

Також він наголосив, що адвокатура, виконуючи конституційну функцію забезпечення професійної правничої допомоги, приділяє дуже пильну увагу питанню підвищення професійного рівня адвокатів.

Програма Ради Європи з освіти в галузі прав людини для юристів HELP підтримує держави-учасниці Ради Європи у впровадженні європейських стандартів прав людини на національному рівні.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Захист військових

Надбавка за особливості проходження служби: правила виплати,…

До щомісячних додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовців належить у тому числі винагорода за особливості проходження служби (навчання) під час воєнного стану (особливого періоду).

12:04 Пт 25.10.24 929

Законодавство

Чому заперечення проти відкриття апеляційного провадження не…

Аби підвищити ефективність процесу, Верховній Раді пропонують наділити учасників цивільних та адміністративних справ правом подавати заперечення проти відкриття апеляційного провадження до його відкриття. Але така ініціатива не матиме практичного значення.

10:52 Пт 25.10.24 1006

Законодавство

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити…

Ідея розвитку співробітництва територіальних громад, запропонована у парламенті, в цілому є позитивною і заслуговує на підтримку. Водночас, низку механізмів треба доопрацювати.

12:27 Чт 24.10.24 2195

Самоврядування

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Відповідно до Регламенту Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, рішення ВКДКА приймається відкритим голосуванням. До останнього засідання члени комісії могли голосувати «за», «проти» та «утримався».

16:46 Ср 23.10.24 3313

Законодавство

Компенсація за знищену нерухомість: процедуру поновлення розгляду…

Якщо через бойові дії, терористичні акти чи диверсії, спричинені збройною агресією РФ, ваша квартира чи будинок були знищені, ви можете розраховувати на компенсацію. Відповідні питання розглядає спеціальна комісія при місцевій владі. У деяких випадках розгляд заяви можуть зупинити.

12:58 Ср 23.10.24 3515

Самоврядування

Змінено вимоги до скарг суддів на адвокатів

До судових рішень, ухвал, окремих ухвал або постанов, що подаються суддями до КДКА на дії адвокатів, не застосовуються вимоги, встановлені до заяви (скарги) щодо неналежної поведінки адвоката.

16:24 Вт 22.10.24 4253

Законодавство

Чи варто обмежити дискрецію суду в питанні поновлення строків?

Оцінка поважності причин пропуску процесуального строку належить до виключної дискреції суду, що вирішує відповідне процесуальне питання. Наявність чи відсутність поважних причин для пропуску оцінюється сьогодні за внутрішнім переконанням суду.

13:23 Пн 21.10.24 5553

ЄРАУ

В ЄРАУ відкрили емейли адвокатів

Інформацію про адресу електронної пошти адвокатів, розміщену в Єдиному реєстрі адвокатів України, відкрили для публічного доступу.

12:36 Пн 21.10.24 7846

Вестник:№ 9 вересень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл