Статус іноземного адвоката в Чехії: перспективи отримання | НААУ

Статус іноземного адвоката в Чехії: перспективи отримання

За кордоном
12:05 Пт 15.09.23 1554 Переглядів
Версія для друку

Для тих українських правників, хто через війну виїхав у ЄС і продовжує практикувати, особливе значення має отримання статусу іноземного адвоката у країні перебування. Адже, як мінімум, ідеться про забезпечення збереження адвокатської таємниці.

Про перспективи отримання відповідного статусу українськими адвокатами у Чехії говорила представниця НААУ у цій країні Олена Максименко під час зустрічі з керівництвом Чеської адвокатської палати (Česká advokátní komora, ČAK): президентом Робертом Немецем та віце-президентами Монікою Новотною та Мартіном Майснером.

Зокрема, в іноземних колег неабиякий інтерес викликала можливість українських адвокатів продовжувати свою роботу онлайн з будь-якої точки світу.

Тож представник НААУ розповіла про можливості підписання та подання електронних документів, показала додатки, що вже стали невід'ємною частиною адвокатської професії в Україні (Електронний суд, Дія), продемонструвала нюанси роботи на прикладах надання суду довіреності на представництво інтересів, договору про надання адвокатських послуг, а також пообіцяла підготувати для чеських адвокатів статтю про досвід України у питанні цифровізації судочинства, який оприлюднять у бюлетені ČAK.

Водночас, представництво інтересів клієнтів нерозривно пов’язане із дотриманням гарантій діяльності, зокрема – збереженням адвокатської таємниці. А для цього необхідно мати відповідний статус у країні перебування.

Аби допомогти українцям у цьому питанні, О.Максименко запропонувала розробити базовий семінар для адвокатів, що детально роз'яснював би вимоги до них як до іноземних адвокатів, а також особливості підготовки до складання кваліфікаційного іспиту. Окремо обворорили можливість проведення такого іспиту українською мовою. Така пропозиція, наголосили в ČAK, може бути реалізована через погодження у Міністерстві юстиції Чеської Республіки.

Нагадаємо, чеська адвокатура надала найбільшу суму допомоги (€80 тис.) і зробила це найпершою з усіх міжнародних донорів і партнерів НААУ.

Довідково: корисна інформація для осіб, що потребують тимчасового захисту на території Чехії, розміщена на сайті Чеської адвокатської палати за посиланням.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1474

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2766

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4182

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4436

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5880

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13680

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл