З травня в Національному юридичному університеті Ярослава Мудрого стартує набір студентів на магістерську програму «ЗАХИСТ ТРУДОВИХ І СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ» | НААУ

З травня в Національному юридичному університеті Ярослава Мудрого стартує набір студентів на магістерську програму «ЗАХИСТ ТРУДОВИХ І СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ»

Анонс
17:49 Ср 14.04.21 1910 Переглядів
Версія для друку

На факультеті адвокатури Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з травня 2021 року кафедрою трудового права буде запущена магістерська освітньо-професійна програма «ЗАХИСТ ТРУДОВИХ І СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ», що не має аналогів в Україні.

Студентам магістратури пропонується цикл освітніх компонентів вузькоспеціальної спрямованості:

- обов’язкові дисципліни (Міжнародне трудове право; Трудове право ЄС; Вирішення трудових спорів; Юридична відповідальність у трудовому праві; Правові способи захисту трудових і соціальних прав, тощо);

- вибіркові дисципліни (Реалізація і захист трудових прав роботодавця в юридичному бізнесі; Інформаційна безпека і комплаєнс у трудових відносинах; Правові засади кадрового менеджменту; Запобігання дискримінації у сфері праці, тощо).

Гарантом освітньо-професійної програми «ЗАХИСТ ТРУДОВИХ І СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ» є член-кореспондент НАПрН України, д.ю.н., професор, завідуючий кафедрою трудового права О. Ярошенко, проєктна група складається з к.ю.н., доцентів Д. Кравцова та С. Сільченка.

Викладання дисциплін переважно забезпечується практикуючими адвокатами – членами НААУ. Тісною і систематичною є співпраця кафедри з представником адвокатів Харківської області в РАУ, доктором юридичних наук Величко Ларисою Юріївною, органами адвокатського самоврядування Харківської області, провідними роботодавцями України.

Захист трудових і соціальних прав завжди був одним із пріоритетних напрямків роботи адвокатури України.

За даними Верховного Суду, трудові спори системно займають 3-тє місце за кількістю розглянутих справ Касаційним цивільним судом. Тільки за перше півріччя 2020 року їх кількість становила 1415 і поступалася лише спорам, що виникають із договірних відносин і спорам щодо відшкодування шкоди. Касаційні скарги в адміністративних справах зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сфері праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян і спорів у сфері публічної житлової політики, що надійшли на розгляд Верховного Суду, у 2020 році становили 14% від загальної кількості. Правові позиції, сформульовані в рішеннях Верховного Суду за результатами розгляду соціальних спорів, викликають особливий інтерес із боку суспільства, оскільки вказують на рівень ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб.

В структурі НААУ, з метою розвитку трудового права, підвищення обізнаності та культури щодо трудового права серед адвокатів, забезпечення ефективного захисту прав суб’єктів трудових правовідносин, поглиблення практичного досвіду адвокатів шляхом створення стратегій судового та позасудового захисту прав та інтересів учасників трудових правовідносин при Національній асоціації адвокатів, працює Комітет з трудового права.

Разом із тим, глибоке та змістовне дослідження соціально-трудової тематики має починатися ще із студентської лави. З перших кроків на шляху оволодіння юридичною професією, майбутній адвокат має усвідомлювати важливість і затребуваність правової допомоги серед соціальних партнерів: роботодавців і працівників; осіб, які втратили або шукають роботу; отримувачів державного матеріального забезпечення і соціальних послуг, тощо.

Протягом останніх 2-х років фахівці кафедри готували оплатні науково-правові висновки та висновки науково-правових експертиз для НАК «Нафтогаз України», АТ «Укрзалізниця», ПрАТ «ДТЕК», ДП «Украаерорух», Національна академія аграрних наук України, АТ «Ощадбанк», ПрАТ «Монделіс Україна», ЄШКО (Європейська школа кореспондентської освіти) та багатьох інших суб’єктів господарювання. Починаючи із січня 2021 року, разом із ТОВ «Міжнародний центр фінансово-економічного розвитку – Україна» кафедра, яка є основним координатором зі сторони Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, проводить спільні науково-освітні заходи з розширення професійних компетентностей керівників і спеціалістів з управління персоналом та підбору кадрів, бухгалтерського обліку, держзакупівель та охорони праці.

Випускники магістерської програми отримають необхідні знання для здобуття ступеню вищої освіти – магістр права, та за умов, визначених Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», мають можливість доєднатися до лав адвокатури України та зможуть впевнено зайняти свою нішу в адвокатській професії.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами:

Кафедра трудового права: +380 (57) 7049215
Д. Кравцов +380 (67) 5769060

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 1507

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 2651

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 2923

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3264

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3126

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2154

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3153

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3479

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл