Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів у м. Запоріжжя | НААУ

Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів у м. Запоріжжя

Різне
12:49 Пн 09.02.15 2621 Переглядів
Версія для друку

7 лютого 2015 року в м. Запоріжжя відбувся перший у 2015 році семінар Національної асоціації адвокатів України з підвищення кваліфікації адвокатів, організований за сприяння Ради адвокатів Запорізької області. Семінар відвідало близько 750 адвокатів із Запорізької області та інших регіонів України.

Семінар відкрила Голова Ради адвокатів Запорізької області Новосьолова Людмила Миколаївна, яка привітала учасників семінару та його організаторів і побажала всім плідної роботи на семінарі.

На заході обговорювалися найбільш актуальні питання тлумачення та застосування українського законодавства, практика Європейського суду з прав людини та питання адвокатської етики. Зокрема, із доповідями виступили: Пошва Богдан Миколайович - суддя Верховного суду України, заслужений юрист України («Перегляд справ за нововиявленими обставинами»), Гуменюк Василь Іванович - суддя Верховного суду України, заслужений юрист України («Про практику застосування земельного законодавства при розгляді цивільних справ»), Кречетникова Олена Анатоліївна – адвокат, національний експерт Ради Європи з європейських антидискримінаційних стандартів («Заборона дискримінації в практиці Європейського суду з прав людини»), Дємєнєва Олена Василівна - директор Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокат-тренер/модератор обміну досвідом між адвокатами системи безоплатної правової допомоги («Дії захисника щодо заходів забезпечення кримінального провадження»), та Назаренко Діана Леонідівна – адвокат («Взаємовідносини між адвокатами та адвокатська етика»).

Семінар викликав значний інтерес з боку учасників, а також жваву дискусію між учасниками та доповідачами. По результатах проведення семінару його учасники отримали сертифікати з підвищення кваліфікації.

Популярні новини

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 2260

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 3169

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 4606

Законодавство

Сплата судового збору за позов немайнового характеру: що варто…

Спроба спростити правила сплати судового збору може призвести до ситуації правової невизначеності, коли на випадок подання позову з кількома вимогами немайнового характеру не буде регулюючої норми.

14:12 Пн 15.07.24 5960

Законодавство

Повноваження дізнавача мають враховувати форму досудового…

Кримінальний процесуальний кодекс дійсно потребує уточнення компетенції дізнавача, органу дізнання та керівника цього органу. Разом із тим їхні повноваження мають узгоджуватися із формою, в якій здійснюється розслідування кримінальних проступків.

9:49 Пт 12.07.24 9779

Гарантії діяльності

Споживачів грантів забронювали. А як щодо адвокатів?

На тлі рішення Кабміну про визнання критично важливими громадських організацій, які є виконавцями проектів міжнародної допомоги на іноземні гранти, та бронювання від мобілізації усіх їхніх співробітників, залишається незрозумілою позиція Уряду з цього питання щодо адвокатів.

8:56 Пт 12.07.24 11072

Дискусія

Вибори у післявоєнний час: виклики організації обговорили в Острозі

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики. Судовий захист політичних та громадянських прав і свобод у довоєнний, воєнний і післявоєнний час».

16:46 Чт 11.07.24 8962

Законодавство

Дезертирів звільнятимуть від відповідальності за двох умов

Законодавча ініціатива з упровадження механізмів звільнення військовослужбовців Збройних Сил від кримінальної відповідальності за вчинення військового кримінального правопорушення заслуговує на підтримку. Водночас, вона містить дискусійні положення.

15:58 Чт 11.07.24 9526

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл