Опікунська рада НААУ підтримала родину загиблого адвоката з Дніпропетровщини | НААУ

Опікунська рада НААУ підтримала родину загиблого адвоката з Дніпропетровщини

Підтримка
14:30 Вт 30.01.24 3871 Переглядів
Версія для друку

Відбулось перше у цьому році засідання Опікунської ради НААУ з розподілу благодійної допомоги, яка надійшла від міжнародних партнерів. Було розглянуто 17 заяв від постраждалих колег, що опинились у скрутному становищі через війну.

Відповідні рішення прийняті 30 січня 2024 року.

На жаль, адвокатська спільнота продовжує нести втрати через повномасштабне вторгнення рф в Україну. У грудні минулого року при виконані бойових завдань загинув адвокат з Дніпропетровщини. Члени Опікунської ради НААУ підтримали родину колеги та надали його рідним 50 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Було вирішено спрямувати благодійну допомогу трьом адвокатам – з Донеччини, Київщини та Волині, які отримали тяжкі поранення в зоні бойових дій та проходять дороговартісне лікування.

Матеріальну підтримку отримали також двоє адвокатів з Одеської та Донецької областей, які потребують постійного прийому життєво необхідних лікарських препаратів та не мають засобів для їх придбання.

Крім того, Опікунська рада НААУ підтримала ще троє адвокатів – з Херсона, Маріуполя та Бахмута. Їхнє житло повністю зруйновано внаслідок воєнних дій і не придатне до життя.

Решту заяв було відхилено через невідповідність критеріям першочерговості, затверджених Опікунської радою НААУ.

Нагадаємо, на офіційному сайті НААУ оприлюднено четвертий Звіт про міжнародну благодійну допомогу українським адвокатам, який охоплює період від початку повномасштабної агресії рф до 15 серпня 2023 року.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Адвокатам дадуть поради, як реагувати на протиправні дії ТЦК

У Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації щодо алгоритму дій адвокатів у разі посягання на їхні професійні права з боку представників державних органів, зокрема ТЦК, під час надання правничої допомоги клієнтам. До роботи долучать ради адвокатів регіонів.

14:12 Чт 09.05.24 1322

Законодавство

Відповідальність за перешкоджання праву особи на захист слід…

Останнім часом в Україні почастішали випадки перешкоджання громадянам в реалізації їх конституційного права на захист. Такі протиправні діяння вчиняються службовими особами, зокрема військовослужбовцями ТЦК та СП. Їхня суспільна небезпечність істотно підвищується в умовах воєнного або надзвичайного стану, під час якого право людини на захист не може бути обмежено.

13:03 Чт 09.05.24 805

Гарантії діяльності

Тиск на адвокатів – показник порушення прав людини в Україні, - НААУ

Зростання тиску на адвокатуру загрожує погіршенням стану дотримання прав людини в Україні. Статистика порушень гарантій адвокатської діяльності свідчить про загрозливу ситуацію для ефективної і безпечної професійної діяльності захисників.

11:18 Чт 09.05.24 1345

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 2181

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 2155

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 5572

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 7547

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8414

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл