Допомогу благодійного фонду НААУ можуть отримати постраждалі внаслідок воєнних дій адвокати та їхні родини | НААУ

Допомогу благодійного фонду НААУ можуть отримати постраждалі внаслідок воєнних дій адвокати та їхні родини

Різне
16:49 Чт 10.03.22 5773 Переглядів
Версія для друку

Для отримання благодійної допомоги адвокати, які постраждали внаслідок воєнних дій на території України, можуть звернутися із заявою у довільній формі на електронну адресу opekun@unba.org.ua До заяви рекомендовано долучати документи, інформацію на підтвердження фактів, викладених в заяві.

Згідно розробленого порядку, надання допомоги адвокатам та членам їх сімей Опікунською радою НААУ відбувається в порядку надходження звернень та відповідно до критеріїв першочерговості.

Розрахунок надання благодійної допомоги визначається Опікунською Радою НААУ в кожному конкретному випадку, з урахуванням територіальності проведення активних бойових дій на території України, потреб заявника, його матеріального стану та документів, що підтверджують необхідність надання такої допомоги.

В першу чергу благодійна допомога надається:

  1. Адвокатам та (або) членам їх сімей що загинули, внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
  2. Адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
  3. Адвокатам та (або) членам їх сімей, що повністю втратили житло, внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022, яке слугувало  місцем постійного проживання, у випадку неможливості подальшого проживання в ньому через значний ступінь руйнування та відсутність іншого придатного до проживання житла.
  4. Самотнім адвокатам старше 70 років, які не мають змоги евакуюватись або евакуйовані, але не мають засобів до існування

В другу  чергу благодійна допомога надається:

  1. Адвокатам та (або) членам їх сімей, чиє  житло частково зруйновано внаслідок воєнних дій на території України, починаючи з 24.02.2022 та потребує відновлення з можливістю подальшого проживання.
  2. Адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали  тілесні ушкодження середньої тяжкості внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
  3. Адвокатам, які є батьками-одинаками та не мають засобів до існування внаслідок початку воєнних дій на території України з 24.02.2022 та за відсутності доходу.

В третю чергу благодійна допомога надається:

  1. Адвокатам та дітям адвокатів, які потребують постійного прийому життєво необхідних лікарських препаратів та не мають засобів для придбання таких препаратів.

 

 
 

Популярні новини

Cудова практика

Коли суд не повинен зважати на помилки в ордері - позиція ВС

Держава не має чинити правових чи практичних перешкод для реалізації особою права звернутися до суду. Застосовуючи процесуальні норми, суди повинні уникати як надмірного формалізму, так і надмірної гнучкості.

14:36 Вт 13.08.24 1680

Cудова практика

Земельні спори: огляд практики Верховного Суду

Для юристів, які практикують у сфері земельного права, аналіз судової практики завжди залишається важливим інструментом розробки стратегій захисту інтересів клієнтів та підготовки до судових процесів. А свіжа практика відображає зміни у підходах судів до трактування земельного законодавства.

15:56 Пн 12.08.24 3006

Cудова практика

Грошове забезпечення військовослужбовців: огляд судової практики

Сьогодні військовослужбовці жертвують своїм життям і здоров'ям заради безпеки країни. Одним із основних способів визнання їхнього внеску є грошове забезпечення, яке, у тому числі, допомагає сім'ям військових зберігати стабільність, покриваючи базові потреби.

13:08 Пт 09.08.24 8323

Законодавство

Проект про захист добросовісного набувача є дискримінаційним, -…

Коли держава не забезпечила непорушність права власності при витребуванні майна у добросовісного набувача, завжди є ті, хто має відповідати за прийняті рішення чи бездіяльність. І таких випадках важливо дотримати баланс між інтересами держави та приватного власника.

12:14 Чт 08.08.24 9324

Взаємодія

ВРП залучила Валентина Гвоздія до розробки заходів із забезпечення…

До складу робочої групи з питань розроблення і впровадження заходів забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя включено заступника голови Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Валентина Гвоздія.

12:17 Ср 07.08.24 11085

Cудова практика

Україна не розслідує порушення прав адвокатів - рішення ЄСПЛ

Непомірно довга затримка правоохоронних органів у розслідуванні побиття адвокатів під час виконання ними своїх професійних обовʼязків несумісна з обов’язками держави відповідно до статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

16:12 Вт 06.08.24 12455

Законодавство

«Спрощення» на ринку електричної енергії створюють додаткові…

Окремі положення проекту Закону №11392 від 02.07.2024 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення господарської діяльності» у частині приєднання замовників до електричних мереж потребують доопрацювання.

15:21 Вт 06.08.24 12034

Законодавство

Оперативність кримінального процесу - не за рахунок прав учасників,…

Розумний строк розгляду справ безумовно є одним із важливих критеріїв справедливого суду. Втім, інструменти забезпечення оперативності кримінального провадження, що пропонуються державою, не повинні обмежувати права громадян.

16:42 Пн 05.08.24 12067

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл