Оприлюднено звіт Опікунської ради НААУ | НААУ

Оприлюднено звіт Опікунської ради НААУ

Видання
11:20 Ср 25.10.23 4460 Переглядів
Версія для друку

Національна асоціація адвокатів оприлюднює четвертий Звіт про міжнародну благодійну допомогу українським адвокатам, який охоплює період від початку повномасштабної агресії РФ до 15 серпня поточного року.

Документ зокрема містить інформацію про розподіл допомоги за категоріями, благодійників та розмір їхніх пожертв, кількість звернень українських адвокатів  за допомогою у розрізі регіонів країни, склад та результати діяльності Опікунської ради НААУ.

«Ми побачили неймовірну силу об’єднання міжнародних правових організацій навколо наших адвокатів і неоціненну моральну, організаційну та матеріальну підтримку з боку іноземних колег, - відзначає голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова. - Щиро вдячні за благодійні кошти, що стали джерелом натхнення та опори для наших адвокатів під час війни».

Нагадаємо, за розподіл коштів благодійників відповідає Опікунська рада НААУ, утворена у березні 2022 року. За звітній період вона провела 27 засідань, ухвалюючи рішення про надання допомоги таким категоріям адвокатів та членам їхніх родин:

  • адвокатам, житло яких повністю зруйноване, тяжко пораненим адвокатам, адвокатам похилого віку, сім’ям загиблих адвокатів;
  • адвокатам, житло яких частково зруйноване, адвокатам, які отримали поранення середньої тяжкості, адвокатам, які є батьками-одинаками;
  • адвокатам, які потребують постійного прийому життєво необхідних лікарських препаратів та не мають засобів для придбання таких препаратів.

«Отримуючи таку важливу у скрутний час матеріальну підтримку, українські адвокати передають величезну подяку іноземним колегам, професійним адвокатським об’єднанням та організаціям, які, перебуваючи навіть на інших континентах, залишаються разом з Україною, з українською адвокатурою», - говорить голова опікунської ради, член Ради адвокатів України Ганна Лазарчук.

Також у звіті повідомляється про створення в 2022 році Центрів підтримки адвокатів України на базі приміщень регіональних органів адвокатського самоврядування – рад адвокатів регіонів та кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури. Тоді допомогу в їх облаштуванні для подолання наслідків надзвичайного стану, пов’язаного з відключенням електроенергії, надали члени Ради адвокатів та юридичних товариств Європи (CCBE) та Міжнародна асоціація юристів (IBA).

У серпні 2023 року Рада адвокатів України дала старт проекту з оцифрування архівів української адвокатури. Його реалізація стала можливою завдяки фінансовій підтримці IBA.

«Кожен донат був використаний максимально ефективно та справедливо, - запевняє заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій. - Увесь світ бачить наскільки мужньо українці виборюють свою незалежність та свободу. Проте ціна цієї боротьби з ворогом дуже висока. І сьогодні, як ніколи, ми потребуємо сильної та стабільної підтримки міжнародних партнерів. Ми впевнені, що міжнародна спільнота не залишить українців сам на сам у біді».

Перегляд файлу: Звіт опікунської ради НААУ

 

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 653

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 2179

Законодавство

Сплата судового збору за позов немайнового характеру: що варто…

Спроба спростити правила сплати судового збору може призвести до ситуації правової невизначеності, коли на випадок подання позову з кількома вимогами немайнового характеру не буде регулюючої норми.

14:12 Пн 15.07.24 3544

Законодавство

Повноваження дізнавача мають враховувати форму досудового…

Кримінальний процесуальний кодекс дійсно потребує уточнення компетенції дізнавача, органу дізнання та керівника цього органу. Разом із тим їхні повноваження мають узгоджуватися із формою, в якій здійснюється розслідування кримінальних проступків.

9:49 Пт 12.07.24 8408

Гарантії діяльності

Споживачів грантів забронювали. А як щодо адвокатів?

На тлі рішення Кабміну про визнання критично важливими громадських організацій, які є виконавцями проектів міжнародної допомоги на іноземні гранти, та бронювання від мобілізації усіх їхніх співробітників, залишається незрозумілою позиція Уряду з цього питання щодо адвокатів.

8:56 Пт 12.07.24 9707

Дискусія

Вибори у післявоєнний час: виклики організації обговорили в Острозі

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики. Судовий захист політичних та громадянських прав і свобод у довоєнний, воєнний і післявоєнний час».

16:46 Чт 11.07.24 8932

Законодавство

Дезертирів звільнятимуть від відповідальності за двох умов

Законодавча ініціатива з упровадження механізмів звільнення військовослужбовців Збройних Сил від кримінальної відповідальності за вчинення військового кримінального правопорушення заслуговує на підтримку. Водночас, вона містить дискусійні положення.

15:58 Чт 11.07.24 9439

Видання

Бюлетень Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики…

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ підготував бюлетень за квітень - червень 2024 року.

13:43 Ср 10.07.24 7677

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл