Історію адвокатури допоможе дослідити ЦДІАК | НААУ

Історію адвокатури допоможе дослідити ЦДІАК

Взаємодія
17:10 Чт 14.09.23 1427 Переглядів
Версія для друку

Центральний державний історичний архів України (м.Київ) сприятиме науково-дослідній, археографічній, виставковій та популяризаційній діяльності у сфері дослідження історії адвокатури України та збереженню її архівно-документальної спадщини.

Відповідний меморандум про співробітництво підписали 14 вересня заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій та директор ЦДІАК Ярослав Файзулін.

Згідно із документом, основними напрямами співробітництва визначені:

  • розробка пропозицій щодо оптимізації процесу наукових досліджень та публікації джерел з фондів ЦДІАК;
  • підготовка джерелознавчих, архівознавчих, археографічних і загальноісторичних видань та публікацій тощо.
  • обмін досвідом, інформацією, необхідними матеріалами та документами, які мають значення для співпраці;
  • організація та проведення тематичних виставок, круглих столів, конференцій або інших заходів, присвячених обговоренню та висвітленню історичних подій, відомостей з історії адвокатури України, життя та діяльності представників адвокатури.

«Сьогодні ми вживаємо усіх заходів, аби максимально повно дослідити та зберегти для нащадків історію нашої інституції. І підписання меморандуму з Центральним державним історичним архівом України – ще один важливий крок у цьому напрямі, - зауважив В.Гвоздій. – Зі свого боку ми також вживаємо заходів для формування емпіричної бази майбутніх досліджень. Нещодавно ми запустили проект з оцифрування архівів рад адвокатів та кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури регіонів, який реалізовуватиметься по всій Україні».

Меморандум не передбачає будь-яких фінансових зобов'язань між сторонами. Конкретні заходи щодо співробітництва, терміни їх реалізації та інші питання визначатимуться у робочому порядку.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1762

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3045

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4455

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4713

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6161

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13689

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11033

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11073

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл