CCBE та Національна асоціація адвокатів Італії провели онлайн-захід до Європейського дня юриста | НААУ

CCBE та Національна асоціація адвокатів Італії провели онлайн-захід до Європейського дня юриста

Різне
15:24 Ср 26.10.22 791 Переглядів
Версія для друку

Європейський день юриста відзначають щороку 25 жовтня з 2014 року за ініціативи CCBE для вшанування спільних цінностей юристів, їх невід’ємної ролі у захисті та просуванні Верховенства права, а також внеску у розвиток правової системи.

25 жовтня за організації Національної асоціації адвокатів Італії (Consiglio Nazionale Forense) та Ради адвокатських та правничих товариств Європи (CCBE) відбувся онлайн-захід, присвячений Європейському дню юриста на тему «Забезпечення Верховенства права у воєнний час: роль юристів». Участь у заході взяли понад 500 адвокатів з різних країн. Національну асоціацію адвокатів України представив заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій.

Спікери приділили увагу важливості ролі, яку адвокати, адвокатські об'єднання та судово-експертні асоціації відіграють у часи війни, а також доповіли про різні ініціативи, що здійснюються Національною асоціацією адвокатів Італії, адвокатами та юридичними фірмами у відповідь на гуманітарну кризу, яка виникла в результаті російської збройної агресії проти України.

Під час заходу обговорили необхідність розуміння адвокатами санкцій, запроваджених проти росії у восьмому пакеті Європейським Союзом, з точки зору оцінки їх впливу на основну функцію «допомоги та захисту в суді права кожної людини», адже з 6 жовтня 2022 року до переліку нових санкцій увійшла заборона надавати юридичні консультації уряду росії або юридичним особам, що засновані або діють у росії.

Представники Національної асоціації адвокатів Італії Карло Форте та Франческа Сорбі розповіли про заходи, які були вжиті організацією з перших днів війни для допомоги українським адвокатам. Саме вони є представниками асоціації в CCBE і доклали значних зусиль для якнайшвидшого затвердження Рекомендацій CCBE про визнання кваліфікацій українських адвокатів. Зокрема, Національна асоціація адвокатів Італії розробила механізми для оперативного надання юридичної допомоги українцям, які були вимушені виїхати з України і проживають в Італії.

Валентин Гвоздій розповів учасникам заходу про діяльність НААУ та українських адвокатів під час війни. Він запевнив присутніх, що незважаючи на тяготи війни та воєнного стану, українські адвокати продовжують виконувати свою конституційну місію захисту осіб від кримінального обвинувачення і захисту законних прав та інтересів. Також він відзначив важливість діяльності Опікунської ради і подякував італійським адвокатам за значну фінансову підтримку українських адвокатів.

Валентин Гвоздій акцентував увагу на одному з ключових напрямків діяльності НААУ в умовах воєнного стану - експертизі законопроектів, що вносяться на розгляд українського парламенту, адже особливо важливо при прийнятті законів, які обмежують права громадян, не перейти межу чинних правових норм, щоб не порушити баланс. Він підкреслив, що з 24 лютого 2022 року адвокатура надала до парламенту понад 20 експертних висновків.

Також він наголосив на важливості професійного розвитку навіть в умовах воєнного стану, адже маса законодавчих змін вимагає від адвокатів швидкого реагування, опанування зазначених норм шляхом постійного підвищення кваліфікації. Крім того, він поділився з присутніми інформацією про роботу Вищої школи адвокатури НААУ та її спікерів, які працюють в режимі нон-стоп, навчаючи адвокатів усім новаціям законодавства в період війни.

Під час зустрічі представники Національної асоціації адвокатів Італії запевнили НААУ у своїй всебічній підтримці на європейській арені, зокрема, щодо питань визнання кваліфікації українських адвокатів в Італії та під час розробки процедур спрощення доступу українців до ринку праці.

Популярні новини

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 360

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 1998

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 6684

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 6343

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 7387

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6930

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6543

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 7919

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл