НААУ та Університет Шевченка провели спільну міжнародну конференцію | НААУ

НААУ та Університет Шевченка провели спільну міжнародну конференцію

Різне
16:32 Пн 11.10.21 1289 Переглядів
Версія для друку

7 жовтня, напередодні дня юриста, Центр досліджень адвокатури і права та Вища школа адвокатури НААУ спільно з Центром українознавства філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели спільну міжнародну наукову конференцію на тему «Конфліктизація культурно-історичного простору українства в умовах сучасних викликів і загроз: результати та перспективи досліджень».

“Ми співпрацюємо з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, зокрема з Центром українознавства філософського факультету достатньо давно. Вже кілька років така співпраця виливається у спільне проведення міжнародної конференції присвяченої питанням конфліктизації. В цьому році, як і в попередніх, викладачі ВША та науковці Центру досліджень адвокатури і права НААУ сформували окрему секцію, присвячену правовим питанням конфліктизаційних процесів в Україні. До заходу долучилися учені науково-дослідних установ Національної академії наук України, викладачі вищих навчальних закладів, громадські діячі, гості з Білорусі та Канади.

Відбулася цікава і продуктивна наукова дискусія. Діалог науки і практики завжди необхідний, адже в ході таких зустрічей завжди обговорюються найновіші практики, ідеї щодо вдосконалення навчально-освітнього процесу для студентів та підвищення кваліфікації для адвокатів, а в результаті народжуюся нові ініціативи та проекти” - прокоментувала захід проректор Вищої школи адвокатури, керівник Центру досліджень адвокатури і права НААУ Ірина Василик.

Доповіді учасників секції “Правові аспекти конфліктизаційних процесів в Україні”

Мельник Ярослав (м. Київ, Україна) Забезпечення соціальної безпеки в контексті правосуддя перехідного періоду в Україні

Василик Ірина (м. Київ, Україна) Конфлікт інтересів у адвокатській діяльності

Трибой Олег (м. Київ, Україна) Розв'язування конфліктів: від концепції до результату

Поліщук Вікторія (м. Київ, Україна) Способи врегулювання трудових конфліктів в Україні

Гретченко Лариса (м. Київ, Україна) Конфліктизація освітнього простору: правовий вимір та механізми протидії

Тарасова Надія (м. Київ, Україна) Права громадян на свободу світогляду і віросповідання в Україні: сучасний стан та ризики виникнення конфліктів

Кричина Анжела (м. Київ, Україна) Медіація як асертивний спосіб деконфліктизації сімейних правовідносин в Україні

Шеремета Оксана (м. Київ, Україна) Конфлікт ліберального та католицького підходів до законодавства у баченні Миколи Конрада

Шевченко Ірина (м. Київ, Україна) Сучасні виклики та конфлікти в дитячому спорті: на що варто звернути увагу

В ухвалі конференції продовження співпраці НААУ та Київського національного університету імені Тараса Шевченка, зокрема в частині організації і проведення наукових заходів, а також створення окремої групи по дослідженню нових методів вирішення конфліктів.

Програма конференції

Текст підготовлений командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 675

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 1103

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2385

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 3998

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4216

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4028

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4683

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6140

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл