НААУ презентує поетичну антологію сучасних адвокатів «Адвокатська ліра» | НААУ

НААУ презентує поетичну антологію сучасних адвокатів «Адвокатська ліра»

Різне
14:31 Пн 05.07.21 1546 Переглядів
Версія для друку

Національна асоціація адвокатів України, за ініціативою Комітету з гуманітарних питань і творчих ініціатив та у співпраці з Центром досліджень адвокатури і права видала антологію поезії сучасних адвокатів. Презентація відбулась під час засідання Ради адвокатів України у м. Кам’янець-Подільський. 

До збірника увійшли твори переможців і учасників Першого всеукраїнського конкурсу серед адвокатів «Адвокатська ліра», що відбувся восени 2020 року, а також поезії адвокатів, які надіслали свої твори для опублікування.

Збірка поезій «Адвокатська ліра» складається із п’яти розділів: «Грала скрипка на схилах Подолу» (поезії переможців Конкурсу), «У розпалі сьогодення» (поезії учасників Конкурсу), «Аксіома щастя» (твори адвокатів-поетів). У розділі «У кольорах життя» представлені ілюстрації адвокатів-художників. Останній розділ «Творчі миттєвості» висвітлює виставки і творчі вечори НААУ.

Укладачі: Ірина Василик, Наталія Дядик та Юрій Романюк.

У передмові до збірки Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова зазначила, що «Українська адвокатура — високопрофесійна та інтелектуальна спільнота. А ще надзвичайно проактивна та креативна. У цьому переконуємося, гортаючи сторінки ошатного видання Національної асоціації адвокатів України — збірки творів «Адвокатська ліра», творів адвокатів, які давно пишуть поезію і вже відомі в адвокатській спільноті, а також ілюстрацій знаних адвокатів художників. Майстри поетичного слова та художнього пензля, знавці таємниць фотооб’єктиву — все це наші колеги-адвокати, які дарують нам іскру свого таланту та багатство душі. Такою і повинна бути адвокатура! Професійною і сильною, консолідованою і самодостатньою як конституційний інститут, багатогранною, талановитою і щирою у прояві своїх здібностей та почуттів, чуйною до потреб суспільства і своїх колег. Тільки спільними зусиллями можна будувати, творити й перемагати!» - наголосила Голова НААУ, РАУ.

У авторських поезіях, представлених у збірці «Адвокатська ліра», порушено теми професійного вибору, місця і ролі адвоката та, загалом, інституту адвокатури у суспільстві. Помітно, що ця тема є важливою, «болить» авторам. Відтак, крізь поетичне слово відчувається пульсуючий нерв зв’язку сучасної адвокатури і проблем сьогодення.

Не оминули автори і останніх насущних питань пандемії, вразливості людини перед викликами природного та техногенного характеру. Майже кожен звертається до філософських тем пошуку свого місця у світі, значення життя, переосмислення цінностей.

«У багатьох авторів присутні зразки громадянської лірики. Адвокатам-поетам не байдужа доля країни, тривала війна і щоденні втрати. У представлених поезіях звучать питання життя і смерті, роздуми про те, що залишимо наступним поколінням, починаючи від глобальних вимірів і закінчуючи власним спадком. Майже у кожного адвоката-поета присутня і романтична лірика, адже без любові життя людини неможливе», - зазначили керівник Центру досліджень адвокатури і права Ірина Василик та голова Комітету з гуманітарних питань і творчих ініціатив НААУ Наталія Пліса.

Популярні новини

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 1696

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 6370

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 6049

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 6978

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6712

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6496

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 7887

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 7377

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл