ДБР розпочало розслідування щодо поліцейського і прокурора за побиття адвоката Осипчука у Бердянську | НААУ

ДБР розпочало розслідування щодо поліцейського і прокурора за побиття адвоката Осипчука у Бердянську

Різне
18:08 Чт 14.01.21 3384 Переглядів
Версія для друку

Територіальне управління ДБР, розташоване у Мелітополі, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перевищення влади слідчим бердянського відділу Нацполіції та прокурором Бердянської місцевої прокуратури, які у грудні 2020 року влаштували побиття адвоката Миколи Осипчука.

Про це НААУ повідомила Запорізька обласна прокуратура у відповідь на звернення НААУ до Офісу Генерального прокурора від 11 грудня 2020 року.  

Провадження відкрито за ч.2 ст 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозами його застосування тощо).

Нагадаємо, 11 грудня минулого року стався напад на адвоката Миколу Осипчука у Бердянському міськрайонному суді Запорізької області.

Змушуючи взяти участь у процесуальних діях без передбаченого КПК України необхідного та належного повідомлення, місцевий прокурор та невідомі особи, які перебували у залі суду, нанесли адвокату тілесні ушкодження. Близько двох годин його блокували у будівлі суду, поки члени Регіональної ради Запорізької області його не вивільнили.

НААУ звернулася того ж дня до керівництва МВС, Нацполіції, Офісу Генерального прокуратура з приводу нападу на адвоката Миколу Осипчука з проханням вжити всіх необхідних заходів для встановлення всіх причетних осіб до вчинення кримінального правопорушення та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Популярні новини

Законодавство

Викрадення та несанкціонований відбір електроенергії: чи є різниця?

Відбір електричної енергії за відсутності укладеного та чинного договору про її постачання або у разі самовільного під’єднання до оператора системи пропонується позначати новим терміном «несанкціонований відбір електричної енергії», який уважатиметься правопорушенням на ринку.

10:34 Пт 27.09.24 111

Гарантії діяльності

НААУ подасть заяви про злочини з приводу порушень прав адвокатів

Останнім часом почастішали звернення до Національної асоціації адвокатів України про порушення прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності. В тому числі з боку службовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Деякі із фактів містять ознаки складу злочину.

16:44 Чт 26.09.24 1502

Cудова практика

Судова практика із земельних спорів: огляд рішень ВС

У липні – серпні 2024 року Верховний Суд ухвалив низку рішень у галузі земельного права. Огляд найбільш цікавих з них здійснили в Комітеті НААУ з питань аграрного, земельного та довкілевого права.

12:57 Чт 26.09.24 1428

Законодавство

Заборона вебсайтів: про умови і ризики попередили в НААУ

В Уряді вирішили підвищити рівень кіберзахисту і впровадити додаткові секторальні санкції, а саме: заборону використання програмних продуктів, походженням з підсанкціної країни, а також заборона доступу до електронних інформаційних ресурсів в Інтернеті.

11:32 Чт 26.09.24 1486

Законодавство

НААУ підтримує удосконалення арбітражного законодавства,…

У процесі застосування нових редакцій Цивільного процесуального і Господарського процесуального кодексів було виявлено низку прогалин і суперечностей, що стосуються питань альтернативного вирішення спорів.

12:13 Ср 25.09.24 2776

Законодавство

Зміна порядку виконання мирової угоди: що варто врахувати

Припинення судового спору мировою угодою із закриттям провадження у справі не дає сторонам можливості у подальшому змінювати в судовому порядку цю угоду. І така практика не відповідає інтересам сторін.

18:04 Вт 24.09.24 3898

Гарантії діяльності

У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з…

Спеціальне місце для проведення зустрічей між адвокатами та військовозобов’язаними зʼявиться у Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

16:36 Вт 24.09.24 4177

Самоврядування

Які дані достатні для ідентифікації клієнта в ордері дослідила РАУ

Заповнюючи ордер на надання правничої допомоги, адвокат, якщо вважає за необхідне, може додатково вказати РНОКПП або код ЄДРПОУ клієнта як ідентифікуючу ознаку. Водночас, закріплювати це як обовʼязковий реквізит форми ордеру буде надмірним формалізмом.

15:58 Пн 23.09.24 5110

Вестник:№7-8 липень-серпень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл