Комітет НААУ з питань юридичної освіти провів онлайн-обговорення теми: «ЄФВВ 2020: висновки на майбутнє» | НААУ

Комітет НААУ з питань юридичної освіти провів онлайн-обговорення теми: «ЄФВВ 2020: висновки на майбутнє»

Різне
14:41 Чт 23.07.20 876 Переглядів
Версія для друку

Комітет НААУ з питань юридичної освіти 22 липня 2020 року провів онлайн-обговорення на тему: «ЄФВВ 2020: висновки на майбутнє». Участь у заході взяли понад 30 учасників, серед яких були ті, які нещодавно складали єдине фахове вступне випробування, та студенти, що планують робити це наступного року, а також викладачі правничих шкіл із різних регіонів України.

Учасники дискусії обговорили сутність та функції ЄФВВ, обмінялися думками щодо особливостей його проведення у 2020 році, намагалися спрогнозувати, яким цей іспит буде в 2021 році. Зокрема, на наступний рік заплановане підвищення якості тестових завдані із одночасним підвищенням їхньої складності. Це означає, що більшість питань буде сформульовано як фабули задач (кейсів), а тому кандидати повинні бути готовими продемонструвати здатність застосовувати норми права, а не лише відтворювати їхній зміст. Крім того, планується покращити умови проведення ЄФВВ, докласти максимум зусиль, спрямованих на підвищення фізичного комфорту під час складання іспиту.

Також учасники заходу поділилися порадами щодо підготовки до ЄФВВ, серед яких найголовнішою була рекомендація ретельного ознайомлення з таксономією (програмою) іспиту на 2021 рік, щойно цей документ з’явиться на сайтах Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти. Як правило, оприлюднення таксономії відбувається приблизно за півроку до проведення ЄФВВ. Цей документ містить теми, на основі яких складено тестові завдання, їхню питому вагу, а також (що надзвичайно важливо) – когнітивний рівень майбутніх завдань від найнижчого «А» («Знання») до найвищого «D» («Знання», «Розуміння», «Застосування», «Аналіз/Синтез/Оцінка»).

Корисними будуть також консультації з викладачами щодо рівня заглиблення в конкретну тему, а також старанне навчання впродовж  чотирьох років у правничій школі. Усе це дасть можливість уникнути надмірного стресу, адже підготовка до ЄФВВ не відбуватиметься в останній момент.

Якщо ж указані рекомендації не спрацюють і виникне необхідність оскаржувати процедурні порушення під час ЄФВВ чи його результати, то важливо дотримуватися всіх вимог щодо подачі відповідних апеляцій. Аби звернення було розглянуто на засіданні фахової комісії, його необхідно оформити згідно з вимогами та вчасно подати на засідання цього колегіального органу.

Переглянути відео заходу можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/3a7AdI7 

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 545

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 522

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 598

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 572

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 2078

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 2299

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 2240

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникають з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 5122

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл