НААУ та ДСА домовилися про взаємодію в розвитку електронного судочинства – меморандум | НААУ

НААУ та ДСА домовилися про взаємодію в розвитку електронного судочинства – меморандум

ЄРАУ
20:09 Ср 22.07.20 2504 Переглядів
Версія для друку

Можливості підсистеми «Електронний суд» і ЄРАУ будуть інтегровані для спрощення доступу адвокатів до електронного судочинства.

Національна асоціація адвокатів України разом із Державною судовою адміністрацією України проводитимуть спільну роботу з інтеграції до підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд» можливостей Єдиного реєстру адвокатів України. Про це йдеться у Меморандумі про співпрацю, який підписали НААУ та ДСА України.

В рамках співпраці передбачається:

-забезпечення перевірки повноважень адвокатів при використанні інструментів підсистеми «Електронний суд» через Єдиний реєстр адвокатів України;
-створення окремого функціоналу електронного кабінету підсистеми «Електронний суд» для адвокатів;
-забезпечення доступу адвокатів до функцій підсистеми «Електронний суд» (включаючи можливість використання систем відеоконференцзв’язку) через особистий електронний кабінет адвоката, як складову Єдиного реєстру адвокатів України;
-забезпечення можливості доступу помічників адвокатів до функцій підсистеми «Електронний суд» через особистий електронний кабінет адвоката, як складову Єдиного реєстру адвокатів України.

Крім того, сторони домовились співпрацювати щодо розвитку електронного судочинства та сектору електронних комунікацій, обміну інформацією в рамках спільних проектів та проведення взаємних консультацій, надання відповідних фахівців, експертів та організації спільних нарад, робочих груп, зустрічей у сфері електронного судочинства та електронних комунікацій та розроблення навчальних модулів, програм та курсів для адвокатів з метою навчання користувачів роботи з підсистемою «Електронний суд».

Також документ включає забезпечення взаємодії інформаційних систем з інформаційними системами державних органів, підприємств, установ, розширення поінформованості громадськості про роль електронного судочинства в Україні, а також покращення донесення до громадян інформації та якості здійснення правосуддя, взаємодія в рамках повноважень щодо дотримання прав та гарантій адвокатської діяльності, гарантованих законодавством України, та взаємодія з питань дотримання безпеки в приміщеннях судів.

Популярні новини

Регіони

На Запоріжжі рада адвокатів створить свій музей адвокатури

У Запоріжжі вивчать наявні в архівах матеріали з історії адвокатури, здійснять їх копіювання, опрацювання та систематизацію з метою підготовки статей та книг. Також при Раді адвокатів регіону створять музей адвокатури.

9:53 Пт 10.05.24 1430

Гарантії діяльності

Адвокатам дадуть поради, як реагувати на протиправні дії ТЦК

У Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації щодо алгоритму дій адвокатів у разі посягання на їхні професійні права з боку представників державних органів, зокрема ТЦК, під час надання правничої допомоги клієнтам. До роботи долучать ради адвокатів регіонів.

14:12 Чт 09.05.24 5447

Законодавство

Відповідальність за перешкоджання праву особи на захист слід…

Останнім часом в Україні почастішали випадки перешкоджання громадянам в реалізації їх конституційного права на захист. Такі протиправні діяння вчиняються службовими особами, зокрема військовослужбовцями ТЦК та СП. Їхня суспільна небезпечність істотно підвищується в умовах воєнного або надзвичайного стану, під час якого право людини на захист не може бути обмежено.

13:03 Чт 09.05.24 3045

Гарантії діяльності

Тиск на адвокатів – показник порушення прав людини в Україні, - НААУ

Зростання тиску на адвокатуру загрожує погіршенням стану дотримання прав людини в Україні. Статистика порушень гарантій адвокатської діяльності свідчить про загрозливу ситуацію для ефективної і безпечної професійної діяльності захисників.

11:18 Чт 09.05.24 5204

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 4240

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 4184

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 6846

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 7873

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл