Страхування адвокатської діяльності у Німеччині впорядковує ринок адвокатських послуг – Петро Рябенко | НААУ

Страхування адвокатської діяльності у Німеччині впорядковує ринок адвокатських послуг – Петро Рябенко

Різне
12:05 Чт 25.07.19 1881 Переглядів
Версія для друку

Страхування професійної відповідальності адвокатів Німеччини є гарантією якості наданих послуг, а страхування можливих юридичних витрат - важливим для впорядкування їх ринку адвокатських послуг.

«Це сприяє підвищенню іміджу адвокатської професії», - заявив голова Ради адвокатів м. Києва Петро Рябенко за підсумками першого дня візиту делегації НААУ до Німеччини.

В ході експертних обговорень за участю керівництва Федеральної палати адвокатів цієї країни українська делегація вивчає практичний досвід адвокатської діяльності та самоврядування.

За словами голови РАмК, в цілому досвід роботи Федеральної асоціації адвокатів Німеччини, яка налічує 165000 адвокатів та функціонує з 1878 року, є цікавим для української адвокатури.
Загалом ми почерпнули безліч цікавих ідей від німецьких колег щодо організації адвокатського самоврядування. Палата адвокатів Берліну є однією з найбільших палат Німеччини та налічує майже 15 тисяч адвокатів.

Нагадаємо, делегація НААУ перебуває у Німеччині 22-23 липня з метою вивчення досвіду організації адвокатського самоврядування.

Німеччина надає одну з найбільш значущих серед усіх європейських країн підтримку в реформуванні української адвокатури. Співпраця між Національною асоціацією адвокатів України та Федеральною палатою адвокатів Німеччини була закладена в 2014 році і активно розвивається.

У Берліні працює представництво НААУ, яке очолює Валентин Гвоздій.

 

Популярні новини

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 815

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 785

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 838

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 782

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 2283

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 2511

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 2445

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникають з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 5234

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл