NextGen відзначає перший рік діяльності | НААУ

NextGen відзначає перший рік діяльності

Різне
16:46 Пн 24.06.19 1643 Переглядів
Версія для друку

24 червня NextGen відзначає перший рік діяльності. Ідея створення комітету для роботи з молодими адвокатами належить заступнику Голови НААУ Валентину Гвоздію, який, окрім розвитку проекту на національному та регіональному рівні, доклав зусилля для його просування на міжнародній арені. Зокрема, на початку проекту керівництво НААУ провело зустрічі в Міжнародній асоціації молодих юристів. Уже цього року українські молоді адвокати мали можливість поїхати на навчання до Ради адвокатів Парижу, яке оплачувалося французькою стороною. Голова Комітету UNBA NextGen Владислав Білоцький та члени Ради комітету Владислав Власюк, Катерина Ковалевська і Євгенія Хахіна, голова Комітету з підвищення професійної кваліфікації Олена Сибільова взяли участь у щорічній весняній конференції Європейської асоціації молодих адвокатів, яка відбулася в Кишиневі (Молдова) 4-7 квітня.

23 червня 2018 року відбулася офіційна презентація молодіжного комітету НААУ - UNBA NextGen. Масштабний початок діяльності Комітету Young Lawyers Summer Gathering який зібрав близько 500 адвокатів та юристів, які планують розвиватись у адвокатській діяльності.

Діяльність комітету націлена на стратегічний розвиток спільноти молодих адвокатів, створення діалогу між різними генераціями в професії, навчання практичних навичок та набуття знань, яких бракує на старті кар’єри.

Членами комітету було організовано безліч освітніх заходів із практичним спрямуванням для молодих адвокатів. Основною особливістю таких освітніх заходів є орієнтованість на інтереси та сфери діяльності молодих адвокатів України. Основними галузями права були усі сфери, які є надзвичайно популярними серед молодих адвокатів: податкове право, фінансове право, право інтелектуальної власності, кримінальне право, господарське право, право Європейського Союзу та Інноваційні технології у сфері права (LegalTech) та інші.

Впродовж першого року діяльності Комітетом було проведено ряд заходів, пов’язаних із особливостями діяльності молодого, набуттям досвіду, розширення професійних контактів:

  • «Робота адвокатів у юрисдикціях без правосуддя» -
  • «Маркетинг професійних послуг»;
  • «Професійні права адвокатів. Гарантії адвокатської діяльності»;
  • «Робота адвоката у справах з політичною складовою»;- «Міжнародний кримінальний суд: чому це важливо для української адвокатури?»;
  • «Взаємовідносини з клієнтом»;
  • «Публічні виступи та словесні маніпуляції».

Спікерами заходів NextGen стали відомі адвокати Ілля Новіков, Євген Солодко, Ігор Черезов, Андрій Смирнов, Валентин Гвоздій, Павло Єльник, молоді колеги – Майя Святашова, Владислав Білоцький, Віталій Власюк, Юрій Григоренко, Сергій Барбашин, Дмитро Форемний, Денис Овчаров та інші. NextGen проводив семінари з рзозвитку навичок у маркетингу, комунікаціях та публічних виступах, психології тощо.  

Молодіжний Комітет NextGen також не стоїть осторонь важливих соціальних питань, пов’язаних із правової свідомістю та станом правового забезпечення суспільства та проводить круглі столи, пов’язані із питаннями, які є суспільно необхідними та важливими. Комітетом було проведено круглий стіл щодо ролі адвоката у протидії булінгу (насильства) в школах та проведення відповідних право просвітницьких занять у загальноосвітніх школах Києва.

Комітет є відкритим до співпраці та пропозицій, які будуть актуальними та корисними для молодих адвокатів та практикуючих юристів, які планують практикувати адвокатську діяльність в майбутньому.

Звіт за 2018-2019 роки про роботу Молодіжного Комітету НААУ – «UNBA NextGen»

  • Кількість проведених засідань Молодіжного комітету за 2018 рік – 14;
  • Кількість проведених освітніх заходів для молодих адвокатів за 2018 рік -  19;
  • Кількість проведених культурно розважальних заходів за 2018 рік – 9
  • Відкрито представництво у Львові
  • Кількість проведених засідань Молодіжного комітету за 2019 рік – 8;
  • Кількість проведених освітніх заходів для молодих адвокатів за 2019 рік -  19;
  • Кількість проведених культурно розважальних заходів за 2019 рік – 5
  • Відкрито представництва у Одесі, Рівному та Хмельницкому
  • Проведено круглі столи з залученням суддів, представників Міністерств та громадськості

Популярні новини

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 243

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 287

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 373

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 392

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 1901

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 2111

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 2065

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникають з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 5005

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл