Делегація НААУ поінформувала Управління Верховного комісара ООН з прав людини про ризики реформи адвокатури | НААУ

Делегація НААУ поінформувала Управління Верховного комісара ООН з прав людини про ризики реформи адвокатури

Різне
16:20 Вт 04.12.18 1827 Переглядів
Версія для друку

У Женеві делегація НААУ відвідала Управління Верховного комісара ООН з прав людини - агентство Організації Об'єднаних Націй, яке стежить за дотриманням і захистом прав людини, гарантованих Загальною декларацією прав людини.

В ході візиту члени Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності при НААУ провели зустріч з повноважним представником Управління спеціальних процедур офісу Верховного Комісара ООН з прав людини Стефано Сенсі.

До складу делегації увійшли Голова Комітету Ганна Боряк, заступник Голови Комітету Володимир Клочков, секретар Комітету Юрій Григоренко, член Богдан Єгоров.

В ході зустрічі українська сторона надала звіт про нові випадки порушення прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності в Україні та поінформувала про подальші спроби обмеження незалежності адвокатури як конституційного інституту.

Зокрема, українська делегація доповіла про загрози прийняття парламентом України проекту закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» попри те, що антикорупційний комітет парламенту визнав даний законопроект корупціогенним. При цьому всупереч міжнародним стандартам НААУ як єдина професійна організація адвокатури була взагалі виключена з процесу проектування реформи адвокатури.

Стефано Сенсі висловив думку про те, що незалежність професії юристів  безпосередньо випливає з Загальної декларації прав людини, і неприпустимо порушувати  Міжнародні стандарти ООН професійної діяльності юриста. Відтак, ігнорування думки професійної спільноти є прямим порушенням прав адвокатів.

Основна діяльність Управління Верховного комісара ООН з прав людини полягає в захисті прав людини: надання допомоги в розробці нових стандартів в області прав людини; сприяння ратифікації договорів про права людини. Верховний комісар також повинен вживати заходів щодо серйозних порушень прав людини і робити попереджувальні дії.

Нагадаємо, до 23-ої доповіді Верховного комісара ООН з прав людини включено порушення прав адвокатів та факти нападу на Національну асоціацію адвокатів України.

31 серпня 2018 року Стефано Сенсі перебував з візитом в Україні та брав участь у конференції щодо захисту прав адвокатів. 

Популярні новини

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 111

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 1404

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 2995

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7701

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7352

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8349

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6974

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6598

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл