Змагання із сімейного права серед студентів-юристів провела ELSA | НААУ

Змагання із сімейного права серед студентів-юристів провела ELSA

Доступ до професії
12:31 Пн 07.10.24 425 Переглядів
Версія для друку

Днями у Києві завершилися ІI Національні судові змагання з сімейного права (II National Family Law Moot Court Competition). Участь у них узяли студенти за спеціальностями «Право», «Міжнародне право», «Правоохоронна діяльність», а також молоді юристи.

Муткорт був організований Європейською асоціацією студентів-юристів (The European Law Students' Association, ELSA) та проведений на базі Факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Одним із суддів, запрошених на захід, став заступник голови Комітету Національної асоціації адвокатів України з питань сімейного права Юрій Бабенко.

Під час змагань команди зі студентів-юристів імітували судовий процес, пов'язаний з питаннями сімейного права, а саме - представляли позиції сторін позивача і відповідача перед колегією суддів. Учасникам перед початком були надіслані правила змагань та фабула справи, в якій викладалися фактичні обставини та завдання.

«Оскільки змагання моделюють реальні судові слухання, учасники набувають досвід, а також розвивають навички в юридичній аргументації, дослідженні правових норм і процедур, підготовці процесуальних документів, а також представлення своїх позицій перед суддями, - зауважив Ю.Бабенко. - Студенти фактично отримують шанс застосувати теоретичні знання на практиці. Це стосується як процесу підготовки правових позицій, так і вміння виступати публічно».

Також, на думку заступника голови комітету, заходи формату Moot Court Competition формують майбутніх юристів, які розуміють ті етичні стандарти, що застосовуються в судовій практиці. Тож вони можуть і будуть діяти вже відповідно до принципів верховенства права. «Загалом, участь у таких заходах є важливим елементом навчання, оскільки дає змогу майбутнім юристам підготуватися до реальних викликів, які вони можуть зустріти в роботі», - резюмував адвокат.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Доступ до професії

Змагання із сімейного права серед студентів-юристів провела ELSA

Днями у Києві завершилися ІI Національні судові змагання з сімейного права (II National Family Law Moot Court Competition). Участь у них узяли студенти за спеціальностями «Право», «Міжнародне право», «Правоохоронна діяльність», а також молоді юристи.

12:31 Пн 07.10.24 426

За кордоном

Конвенція Тромсе як основа цифрового урядування та штучного…

Конвенція Ради Європи про доступ до офіційних документів разом з міжнародними стандартами відкритих даних створюють правову основу для накопичення офіційної інформації у машиночитаних форматах для цілей електронного урядування та розвитку штучного інтелекту.

11:14 Пн 07.10.24 549

За кордоном

Регулювання ШІ в Україні: що вже зроблено

В рамках трирічної Дорожньої карти з регулювання штучного інтелекту в Україні Міністерство цифрової трансформації України презентувало Білу книгу, яка передбачає конкретні інструменти для бізнесу щодо використання ШІ.

15:17 Пт 04.10.24 4773

Захист військових

Підвищений посадовий оклад: хто отримує

Крім щомісячних основних видів грошового забезпечення військовослужбовця, якими є посадовий оклад, оклад за військовим званням та надбавка за вислугу років, також існують й додаткові. Одним із них є підвищений посадовий оклад.

12:19 Пт 04.10.24 4895

Сумна звістка

Пішла з життя голова РА Запорізької обл. Людмила Новосьолова

На 85-му році життя перестало битися серце голови Ради адвокатів Запорізької області Людмили Новосьолової.

12:02 Чт 03.10.24 6587

Привітання

Українська адвокатка отримала відзнаку Європейської федерації…

Європейська федерація адвокатур (Fédération des Barreaux d’Europe, European Bars Federation) відзначила діяльність члена Комітету НААУ з питань альтернативного врегулювання спорів Вікторію Поліщук. Її названо кращим професійним медіатором за її роботу у напрямі альтернативного врегулювання спорів.

11:16 Чт 03.10.24 5962

Видання

Бюлетень Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики…

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ підготував бюлетень за червень - вересень 2024 року.

10:23 Чт 03.10.24 5859

Законодавство

6 особливостей, які варто врахувати, змінюючи оподаткування у період…

Зміни до Податкового кодексу України заради підвищення бюджетних надходжень за рахунок нових вимог для бізнесу та фізичних осіб неминучі. Відповідний проект нещодавно був ухвалений за основу та активно готується до другого читання.

14:18 Ср 02.10.24 6987

Вестник:№ 9 вересень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл