Кого торкнеться економічне бронювання пояснив голова Комітету НААУ | НААУ

Кого торкнеться економічне бронювання пояснив голова Комітету НААУ

Дискусія
10:58 Ср 03.07.24 493 Переглядів
Версія для друку

Поява законопроектів щодо «економічного бронювання» - вже крок уперед, який дасть можливість українській економіці вижити. Проте для всіх мають існувати чіткі правила.

На цьому наголосив голова Комітету НААУ з питань інвестиційної діяльності та приватизації Андрій Шабельніков в ефірі телеканалу Espreso.

«Якщо ми говоримо про модель, то 20 тис. грн. військового збору, яка є основною у цих проектах – це просто податок, який був 1,5%. А тепер це буде конкретна сума – 20 тис. грн. окремого військового податку, - зауважив він. - Якщо говорити про запобіжники, то вони прості: коли це стосується ФОП, то він має функціонувати на ринку не менше 1 року і щомісячно отримувати платежі в розмірі, в якому встановить Верховна Рада. Це може бути і 20 тис., і 40 тис. і 60 тис. грн. щомісячно… І це не буде означати, що завтра чи післязавтра станеться так, що зареєструються тисячі ФОПів фіктивних, які будуть робитись під цю модель».

Інша модель стосується працівників, які отримують зарплату понад 35 тис грн. «Щодо другої моделі про працівника – це заробітна плата, яка може сягати 35 тис грн. Якщо ми говоримо про навантаження на цю заробітну плату, то майже половина заробітної плати піде в бюджет податків. Це для бізнесу шалене навантаження. І так само підприємство має функціонувати не 1 рік на ринку або хоча б один рік на ринку показувати показники надходження», - пояснив адвокат.

Голова Комітету НААУ переконаний, що кількість заброньованих працівників за напрямом «економічного бронювання» не буде сягати тисяч через навантаження на підприємства.

«Статистика така, що від загальної кількості ФОПів менше 5%, якщо брати вік, який є призивним. Це малий відсоток. Якщо брати кількість заброньованих згідно двох постанов Кабінету Міністрів – вона значно більша, ніж можливість, яка буде. То керівник підприємства сам може визначити цінних працівників, яких зможе забронювати. Але він не зможе забронювати, на жаль, всіх, тому що це шалене навантаження на кожне підприємство. Але одного, двох працівників він зможе забронювати», - підкреслив адвокат.

Головною умовою ухвалення законопроектів про економічне бронювання А. Шабельніков назвав чітко прописані загальні правила в законодавстві: яка сума має сплачуватися ФОПом для бронювання і на яких умовах, яка заробітна платня має бути у працівника, аби він міг отримати бронь від підприємства.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Кого торкнеться економічне бронювання пояснив голова Комітету НААУ

Поява законопроектів щодо «економічного бронювання» - вже крок уперед, який дасть можливість українській економіці вижити. Проте для всіх мають існувати чіткі правила.

10:58 Ср 03.07.24 494

Гарантії діяльності

Оновлена концепція ЄСІКС має бути сформована за принципом «єдиного…

Передумовою покращення функціоналу Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС) має стати запровадження принципу «єдиного вікна». Цей перший крок забезпечить перетворення цієї системи на ефективний інструмент для учасників судового процесу.

12:21 Вт 02.07.24 1860

Призначення

Практику складання адмінпротоколів на порушників прав адвокатів…

При Національній асоціації адвокатів України створено Комітет з питань запобігання адміністративним правопорушенням, скоєним стосовно адвокатів. Його керівником призначено адвоката Сергія Осику.

10:32 Вт 02.07.24 2120

Законодавство

Імплементація Директиви ЄС щодо акцизу на пальне: необхідний баланс

Сьогодні розбіжність між ставками акцизного податку на бензин і дизельне паливо в Україні та ЄС становить у середньому 40 %. У Верховній Раді вирішили поступово виправити цю ситуацію.

16:38 Пн 01.07.24 3121

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 8116

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 8349

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 254

Привітання

Привітання з Днем Конституції України

Шановні колеги!

9:53 Пт 28.06.24 8502

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл