У Києві відкрили музей адвокатів-економістів | НААУ

У Києві відкрили музей адвокатів-економістів

Регіони
17:12 Вт 25.06.24 4670 Переглядів
Версія для друку

На факультеті міжнародної торгівлі і права Державного торговельно-економічного університету з’явився Кабінет-музей адвокатів-економістів.

Урочисте відкриття відбулося 21 червня за ініціативи керівника Центру досліджень адвокатури і права Ірини Василик та за підтримки Національної асоціації адвокатів України.

Для Кабінету-музею адвокатів-економістів було виготовлено стенди та підготовлено матеріали на теми:

  • «Монастирські та архієрейські адвокати (стряпчі) XVII – XVIII століть»;
  • «Адвокатура Гетьманщини»;
  • «Адвокати державники: президенти та прем’єр-міністри України»;
  • «Адвокати – організатори кооперативного руху»;
  • «Адвокат Валентин Садовський – міністр торгівлі УНР»;
  • «Адвокати-меценати»;
  • «Видатні адвокати Києва та Київщини кінця XIX – початку XX століть»;
  • «Гольденвейзери – династія київських адвокатів»;
  • «Долі київських адвокатів, обірвані у Биківні».

Аби впровадити наукові здобутки Центру у навчальний процес, книжкова поличка музею представлена книгами з історії адвокатури.

В рамках презентації музею представники НААУ підготували серію лекцій та майстер-класів. І.Василик розповіла про роль адвокатів у економічній історії України, розкрила внесок адвокатури у благодійність та меценатство, а також у державне будівництво та українське національне відродження. Також вона презентувала навчальні стенди для музею, подарувала видання НААУ з історії адвокатури та книги із власної бібліотеки. Це вже 21-й такий кабінет, відкритий в Україні та перший у Києві, - відзначила вона. - Впевнена, що це хороший старт для наступних цікавих досліджень, проведення спільних наукових заходів і, головне, – виховання нового покоління талановитих адвокатів».

Учений секретар Національного заповідника «Биківнянські могили», учасник Всеукраїнського Проекту «Історія адвокатури України» Центру, автор досліджень з історії адвокатури міста Києва Валерій Філімоніхін виступив із лекцією на тему «Незнані сторінки київської адвокатури кінця ХІХ–30-х років ХХ ст.».

Майстер-класи студентам провели голова Комітету НААУ з питань інвестиційної діяльності та приватизації Андрій Шабельніков та заступник голови Молодіжного Комітету – UNBA NextGen Ігор Андрєєв. У фокусі уваги - питання побудови кар'єри молодого юриста та специфіка доступу до професії адвоката, аспекти створення юридичного бізнесу та нетворкінг.

Нагадаємо, Центр досліджень адвокатури і права НААУ вже більше десяти років співпрацює з науковими інституціями та вищими навчальними закладами України і зарубіжжя. Одним із напрямів роботи Центру є відкриття кабінетів-музеїв історії адвокатури та іменних аудиторій адвокатів саме у вищих навчальних закладах України юридичного спрямування.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 1605

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 1885

Привітання

Привітання з Днем Конституції України

Шановні колеги!

9:53 Пт 28.06.24 2878

Cудова практика

Чи може адвокат бути безробітним, з’ясує Велика Палата

Коли особа не має змоги реалізувати своє право на працю та отримання заробітної плати (винагороди) як джерела існування, вона може набути статусу безробітного та отримувати допомогу по безробіттю. Але ставлення до адвоката, як самозайнятої особи, сьогодні неоднозначне.

9:13 Пт 28.06.24 2331

Привітання

НААУ відзначила представника Посольства України в Угорщині

Другого секретаря Консульського відділу Посольства України в Угорщині Галину Терпяк нагороджено почесною відзнакою Національної асоціації адвокатів України Третього ступеня.

15:21 Чт 27.06.24 3305

Призначення

До правління EYBA увійшли два українських адвокати

У зв’язку із завершенням річної каденції, президент Європейської асоціації молодих адвокатів (European Young Bar Association) Сергій Барбашин перейшов на позицію Immediate Past President. Його заступниця (по Молодіжному Комітету НААУ) Юлія Сергет була обрана секретарем EYBA.

14:37 Чт 27.06.24 3395

Cудова практика

Коли відсутність адвоката не впливає на допустимість доказів,…

Хоча під час проведення огляду місця події не був присутній захисник, за обставин кримінальної справи у Верховного Суду не знайшлось підстав вважати, що виявлені речові докази були отримані саме внаслідок відсутності адвоката.

13:12 Чт 27.06.24 3453

Законодавство

Ризики спрощення процедури відведення землі слід мінімізувати -…

Спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури містить ризики подальших зловживань з метою отримання земельних ділянок та розміщення об’єктів нерухомості на них, які необхідно мінімізувати.

16:06 Ср 26.06.24 3322

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл