Про нові правила фінмоніторингу у ЄС розповідають адвокатам ELF та CCBE | НААУ

Про нові правила фінмоніторингу у ЄС розповідають адвокатам ELF та CCBE

Анонс
14:54 Вт 16.04.24 4721 Переглядів
Версія для друку

У Європейському Союзі завершується робота над пакетом змін з питань фінансового моніторингу. Тож незабаром наберуть чинності оновлені правила запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Чого слід чекати?

Європейська фундація юристів (European Lawyers Foundation, ELF) та Рада  адвокатських та юридичних товариств Європи (Council of Bars and Law Societies, CCBE) організували вебінар на тему «Протидія відмиванню доходів для адвокатів. Нове законодавство ЄС з питань фінмоніторингу та загальні практичні поради».

Захід проходитиме на платформі ZOOM з 10:00 до 12:00 (за Київським часом) 29 травня.

Учасникам вебінару презентують очікувані зміни - новий пакет ЄС щодо фінмоніторингу, а також дадуть практичні поради для юридичних фірм та індивідуально практикуючих адвокатів щодо дотримання зобовʼязань фінмоніторингу, у тому числі в контексті забезпечення гарантій адвокатської діяльності.

Серед спікерів - голова ради директорів ELF Домінік Аттіас, голова Комітету CCBE з боротьби з відмиванням коштів Клаудіо Кокуцца та член цього комітету Арне Енгельс, спеціаліст Генерального директорату з питань фінансової стабільності Європейської Комісії Констанс Десонетт, менеджер із політики фінансового моніторингу Юридичного товариства Ірландії Емма-Джейн Вільямс.

Вебінар буде проводитися англійською мовою. Участь безкоштовна. Реєстрація – обов’язкова (за посиланням). Кількість місць обмежена.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 657

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 5668

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 6884

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 6615

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3592

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3340

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2266

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3345

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл