У НААУ збирають пропозиції щодо удосконалення інвестиційної діяльності та приватизації | НААУ

У НААУ збирають пропозиції щодо удосконалення інвестиційної діяльності та приватизації

Законодавство
10:14 Ср 13.03.24 8265 Переглядів
Версія для друку

Адвокатів та інших фахівців у галузі інвестиційної діяльності та приватизації запрошують поділитися власним баченням необхідних змін у законодавстві. Узагальнені пропозиції будуть направлені до профільних комітетів ВР, Кабміну та народних депутатів для використання у нормотворчій роботі.

З відповідною ініціативою виступив Комітет НААУ з питань інвестиційної діяльності та приватизації.

«Активізація діяльності бізнесу неможлива без прозорого і конструктивного діалогу з владою, яка прямо зацікавлена у наповненні державного бюджету.  Втім, розвиток бізнесу в нашій країні завжди супроводжувався «інтересом» правоохоронних органів, які інколи використовують кримінальне переслідування як один із методів тиску, - прокоментував ініціативу голова Комітету НААУ Андрій Шабельніков. - Тимчасовий доступ до речей і документів, арешт майна та коштів на банківських рахунках, обшуки, допити, вилучення майна, - усі ці та інші слідчі дії стали звичним явищем для блокування роботи підприємства».

Кінцевою метою проекту є формування конкретних пропозицій щодо покращення інвестиційного клімату та розвитку приватизаційних процесів Україні: захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб’єктів інвестиційної діяльності, створення передумов для ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва.

Пропозиції змін законодавства просять надсилати за встановленою формою на електронну адресу А.Шабельнікова (a.shabelnikov@mail.unba.org.ua).

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1938

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3218

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4627

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4885

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6332

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13696

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11035

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11076

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл