Стартував конкурс з відбору адвокатів БПД у 17-ти регіонах України | НААУ

Стартував конкурс з відбору адвокатів БПД у 17-ти регіонах України

Анонс
9:12 Пт 01.03.24 8686 Переглядів
Версія для друку

Сьогодні, 1 березня, розпочався конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правничої допомоги в сімнадяти регіонах України.

Координаційний центр з надання правничої допомоги оприлюднив відповідний наказ від 28.02.2024 №100/аг.

Згідно із документом, йдеться про Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Хмельницьку, Черкаську, Чернігівську, Чернівецьку області та місто Київ.

За планом-графіком, конкурс триватиме до 2 травня.

Повідомляється, що адвокатам, які мають бажання взяти участь у конкурсі, необхідно до 31 березня зареєструватися. Для цього доведеться:

  • заповнити анкету та біографічну довідку з акцентами на юридичну діяльність;
  • зазначити адресу електронної пошти для зворотнього зв’язку;
  • завантажити скановані копії документів.

Якість та комплектність документів мають відповідати Порядку і умовам проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правничої допомоги, затвердженим постановою Кабміну від 28.12.2011 № 1362.

Після реєстрації адвокат отримає автоматичне повідомлення про прийняття заявки на опрацювання. У разі невідповідності документів встановленим вимогам адвокат може повторно пройти реєстрацію.

У разі схвалення заявки, адвокату доведеться з 4 по 10 квітня пройти дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правничої допомоги» та за його результатами виконати тестові завдання. Вони оцінюються автоматично.

Після цього конкурсні комісії почнуть опрацьовувати подані документи. Оцінюватимуться стаж адвокатської діяльності, наявність дисциплінарних стягнень, результати проходження дистанційного курсу. Цей етап відбувається без участі адвокатів.

З 16  по 23 квітня триватимуть індивідуальні співбесіди (офлайн, онлайн) з кандидатами. Конкурсні комісії оцінюватимуть адвокатів за критеріями мотивації до надання БПД, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правничої допомоги.

14 травня на сайті системи БПД будуть оприлюднені результати конкурсу, а переможці – внесені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну допомогу.

Після цього такі адвокати залучатимуться до надання БВПД на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2012 року № 8.

Адвокат, якого включили до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну допомогу, має повідомити про цей факт у формі заяви до ради адвокатів регіону за адресою робочого місця, або Ради адвокатів України для внесення таких відомостей до Єдиного реєстру адвокатів України або безпосередньо через особистий кабінет адвоката в ЄРАУ.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1555

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2838

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4254

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4508

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5952

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13681

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл