Українцям у Великій Британії дали поради щодо продовження віз у 2025 році | НААУ

Українцям у Великій Британії дали поради щодо продовження віз у 2025 році

За кордоном
17:48 Ср 14.02.24 9658 Переглядів
Версія для друку

Візи для українських переселенців у Великій Британії мають продовжити і після лютого 2025 року. Саме до цього часу поки триває програма тимчасового захисту для українців.

Таку інформацію озвучив представник НААУ в Шотландії, Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії (м. Единбург) Олександр Черних під час вебінару «Що очікує українців у Великій Британії: візові перспективи».

Висновок він зробив на основі дебатів з питань продовження віз українцям, що отримали захист у Великій Британії, які відбулись 6 лютого 2024 року у Палаті громад Сполученого Королівства.

«Немає жодного сумніву в тому, що британські парламентарі нас підтримують. Десь по українських чатах пройшла інформація, що прийдуть лейбористи і нам всі візи скасують. Навпаки, представники всіх партій висловились за те, що візи треба продовжувати і підтримувати українців стільки, скільки це буде потрібно», - запевнив О.Черних, посилаючись на виступ міністра міграції та державного кордону Тома Пергслова.

Під час вебінару англійський адвокат Лілія Скотт висвітила питання щодо продовження віз за схемою «Homes for Ukraine», переходу з цих віз на інші, вимоги до мови та доходу у разі переходу на Візу кваліфікованого працівника чи інноватора. Окрім цього, спікерами були досліджені питання підготовлення документів і підстав для отримання «сеттлед статусу» - дозволу на постійне проживання.

«Є питання суто практичні, щоб всі українці мали, в першу чергу, доступ до своїх акаунтів, через які вони подавалися на візу, щоб були доступи до телефонів, які заведені в базу. Перевірте пошти, зайдіть до своєї сторінки, через яку подавали аплікацію. Якщо у вас змінилися паспортні документи, це все теж треба перевірити і змінити, щоб у вас був актуальний паспорт і не було потім ніяких питань», - порадив О.Черних.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1527

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2818

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4234

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4488

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5932

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13681

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл