Ефективні типи адвокатів: на що впливає визначення себе? | НААУ

Ефективні типи адвокатів: на що впливає визначення себе?

Навчання
10:20 Ср 27.12.23 22177 Переглядів
Версія для друку

У сучасному світі розрізняють три ефективні типи адвокатів: адвокат-оратор, адвокат-аналітик та адвокат-спринтер. Як формуються їхні характери і як враховувати їх у власній діяльності?

Про це під час вебінару «Адвокат як людина в мегамашині: Ефективні типи адвокатів» розповів адвокат Сергій Іванів.

Адвокат зазначив, що успішний образ адвоката можливо сформувати власноруч. Він полягає в усвідомлені себе, свого поточного і бажаного місця в мегамашині, здобутті навичок і репутації, відповідних бажаному.

Власну репутацію адвокат формує і підтримує окремо у кожному з механізмів мегамашини. При цьому, в судочинстві репутації адвоката-цивіліста і адвоката-криміналіста формуються по-різному, у тому числі різним є професійний погляд на співвідношення моралі і професійної етики адвоката.

Сергій Іванів виклав основні характеристики для кожного з трьох типів адвокатів:

Адвокат-оратор має вміти не гарно висловлюватися перед тими, хто хоче слухати, а встановлювати емоційний зв’язок з тими, хто слухати не хоче, він має контролювати емоції слухачів. Для цього адвокат повинен мати гарний зір і слух, змішану референцію, досвід різноманітної комунікації, високий емоційний інтелект, швидку реакцію, непосидючість тощо.

Адвокат-аналітик повинен мати великий багаж знань, вільно володіти методами наукового пізнання, мати високий інтелект, здатність запам’ятовувати велику кількість поточної інформації на коротку пам’ять, посидючість тощо.

Адвокат-спринтер повинен володіти прагненням детальної регламентації і впорядкованості своєї діяльності, зовнішньою референцією, психологічною схильністю до здійснення повторюваних дій тощо.

При цьому, адвокат, схильний до виконання однієї ролі, не може швидко опанувати іншу роль, бо це потребує змін рис характеру, підкреслив Сергій Іванів. За його словами, достатній рівень майстерності набувається роками, і тому готуватися до виконання бажаної ролі треба завчасно, бажано зі студентства або від статусу помічника адвоката. Водночас, адвокат може навчитися працювати на різних ролях поступово, у процесі професійного саморозвитку, проте одна з них все одно лишатиметься комфортнішою.

Спікер переконаний, що ролі адвоката-аналітика та адвоката-спринтера не менш ефективні і не менш оплачувані порівняно з адвокатом-оратором.

Доповідач порадив:

- усі три види розвивати одночасно, методом малих щоденних кроків, без надмірного випередження «успішною історією» реальних вчинків;

- не гнатися за «успішними історіями» інших адвокатів, а в першу чергу посилювати навички і риси саме того типу, до якого є найбільша особиста схильність;

- закривати слабкі сторони свого характеру шляхом взаємовигідного співробітництва з колегами.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 1934

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 5635

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8121

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 7562

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 7260

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 8616

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 6912

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 6532

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл