Підтвердження використання торговельної марки: AIPPI ухвалила резолюцію | НААУ

Підтвердження використання торговельної марки: AIPPI ухвалила резолюцію

За кордоном
15:15 Ср 01.11.23 4749 Переглядів
Версія для друку

Які факти та обставини можуть враховуватися для визнання справжнього використання торговельної марки, чим доводити її використання, чи можливе використання ТМ в іншій (крім зареєстрованої) формі, коли використання марки не змінює розрізняльну здатність вже зареєстрованої ТМ?

Відповіді на ці та інші питання шукали члени Щорічного міжнародного конгресу з інтелектуальної власності, який проходив 22 - 25 жовтня у Стамбулі (Туреччина).

Участь у заході, який традиційно організовує Міжнародна асоціація захисту інтелектуальної власності (Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle, AIPPI), взяв заступник голови Комітету НААУ з питань інтелектуальної власності Сергій Барбашин.

Експертами з України було підготовлено та представлено аналіз національного законодавства, що стосується питань підтвердження використання торговельної марки, який серед інших сорока звітів від інших національних і регіональних груп та незалежних членів асоціації, було використано для підготовки проекту резолюції AIPPI з цього питання.

Під час конгресу було проведено фінальне голосування за Резолюцію AIPPI щодо підтвердження використання TM. Серед ключових норм, які обговорювалися та знайшли своє відображення у документі, можна виділити наступні:

  • Не повинно бути кількісного або тривалого порогу (мінімального рівня) для доказів, необхідних для підтвердження справжнього використання торговельної марки.
  • Не повинно бути обмежень щодо типу прийнятних доказів для демонстрації справжнього використання. Усім таким доказам слід надавати відповідну вагу відповідно до обставин справи на основі загальної оцінки всіх поданих доказів.
  • До відомих або історичних торговельних марок повинні застосовуватися ті самі вимоги щодо доказів використання, що й до будь-якої іншої марки.
  • У доказах використання має бути зазначено місце, час, обсяг і характер такого використання. Проте, не слід вимагати демонстрації такої конкретної інформації для кожного окремого доказу, а докази слід розглядати та оцінювати в цілому.
  • Обставини, які не залежать від власника торговельної марки, повинні бути вагомим виправданням для невикористання ТМ, і такі причини слід розглядати в кожному конкретному випадку. Зокрема, вагомими підставами для невикористання можуть бути: форс мажор; обмеження політики або заборона в юрисдикції, де зареєстрована торговельної марка; вимога ліцензії або торгового посвідчення, для отримання яких потрібно багато часу.
  • Тягар доказування для виправдання невикористання ТМ у випадку широко відомої події, такої як пандемія COVID-19, має бути таким же, як і в інших випадках, за винятком того, що не повинно бути необхідності доводити факт такої широко відомої події у відповідній юрисдикції. Тим не менш, необхідно довести належні причини невикористання поза контролем власника торговельної марки та поза межами простого факту загальновідомої події.

Фінальний варіант Резолюції незабаром буде оприлюднено на сайті Міжнародної асоціації захисту інтелектуальної власності.

AIPPI є провідною у світі асоціацією, що об'єднує 8000 членів зі 110 країн світу. У лютому 2023 року за її підтримки в Національній асоціації адвокатів України було проведено вебінар «Відеоігри та інтелектуальна власність в Європі».

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Законодавство

На автотранспорті пропонується запровадити контрольні закупівлі -…

Сьогодні в держави відсутні дієві інструменти для контролю за ринком автомобільних пасажирських перевезень. Чимало послуг надаються з порушенням закону в частині оплати. Задокументувати рух грошей або регулярність надання послуг на маршруті досить складно.

18:43 Чт 16.05.24 378

Дискусія

Проблеми повернення земельних ділянок у державну власність…

У спорах про повернення земельних ділянок у державну власність сформувалась судова практика, коли нерідко порушуються права власників цих земель. Як цього уникнути – досліджували під час круглого столу адвокати та судді.

16:18 Чт 16.05.24 691

Навчання

Як правильно подати електронний доказ - матеріали вебінару

Як і всі інші галузі, судочинство сьогодні зазнає відчутних змін у напрямі цифровізації процесів. Зокрема, стало можливим використання електронних доказів. Як правильно подати електронні докази, щоб їх прийняв суд?

11:12 Чт 16.05.24 1434

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

16:46 Ср 15.05.24 4321

Законодавство

Позитивні зрушення у процедурі усиновлення назвала голова Комітету…

Цифровізація процесу усиновлення, збільшення фінансової підтримки та розширення кола дітей, які можуть потрапити під сімейну опіку - ці зміни, що відбулися останнім часом, можна вважати позитивними для дітей, що втратили сім’ю через негаразди війни.

11:29 Ср 15.05.24 2537

Гарантії діяльності

У прагненні дістатися до адвокатської таємниці слідчий ігнорував…

Попри відсутність дозволу суду на вилучення ноутбука і смартфона адвоката, слідчий під час обшуку все ж зробив це. Навіть коли слідчий суддя потім не дозволив арештовувати ці гаджети, їх відмовилися повертати власнику. У ситуацію втрутилася Національна асоціація адвокатів України.

13:43 Вт 14.05.24 3963

Навчання

Розірвання шлюбу за кордоном: що варто знати українцям

Процедура розірвання шлюбу, якщо один із подружжя знаходиться за кордоном, має певні особливості. Поради українцям у разі розлучення дали адвокати на прикладі Великої Британії.

14:42 Пн 13.05.24 5002

Регіони

На Запоріжжі рада адвокатів створить свій музей адвокатури

У Запоріжжі вивчать наявні в архівах матеріали з історії адвокатури, здійснять їх копіювання, опрацювання та систематизацію з метою підготовки статей та книг. Також при Раді адвокатів регіону створять музей адвокатури.

9:53 Пт 10.05.24 8134

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл