Підтвердження використання торговельної марки: AIPPI ухвалила резолюцію | НААУ

Підтвердження використання торговельної марки: AIPPI ухвалила резолюцію

За кордоном
15:15 Ср 01.11.23 4812 Переглядів
Версія для друку

Які факти та обставини можуть враховуватися для визнання справжнього використання торговельної марки, чим доводити її використання, чи можливе використання ТМ в іншій (крім зареєстрованої) формі, коли використання марки не змінює розрізняльну здатність вже зареєстрованої ТМ?

Відповіді на ці та інші питання шукали члени Щорічного міжнародного конгресу з інтелектуальної власності, який проходив 22 - 25 жовтня у Стамбулі (Туреччина).

Участь у заході, який традиційно організовує Міжнародна асоціація захисту інтелектуальної власності (Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle, AIPPI), взяв заступник голови Комітету НААУ з питань інтелектуальної власності Сергій Барбашин.

Експертами з України було підготовлено та представлено аналіз національного законодавства, що стосується питань підтвердження використання торговельної марки, який серед інших сорока звітів від інших національних і регіональних груп та незалежних членів асоціації, було використано для підготовки проекту резолюції AIPPI з цього питання.

Під час конгресу було проведено фінальне голосування за Резолюцію AIPPI щодо підтвердження використання TM. Серед ключових норм, які обговорювалися та знайшли своє відображення у документі, можна виділити наступні:

  • Не повинно бути кількісного або тривалого порогу (мінімального рівня) для доказів, необхідних для підтвердження справжнього використання торговельної марки.
  • Не повинно бути обмежень щодо типу прийнятних доказів для демонстрації справжнього використання. Усім таким доказам слід надавати відповідну вагу відповідно до обставин справи на основі загальної оцінки всіх поданих доказів.
  • До відомих або історичних торговельних марок повинні застосовуватися ті самі вимоги щодо доказів використання, що й до будь-якої іншої марки.
  • У доказах використання має бути зазначено місце, час, обсяг і характер такого використання. Проте, не слід вимагати демонстрації такої конкретної інформації для кожного окремого доказу, а докази слід розглядати та оцінювати в цілому.
  • Обставини, які не залежать від власника торговельної марки, повинні бути вагомим виправданням для невикористання ТМ, і такі причини слід розглядати в кожному конкретному випадку. Зокрема, вагомими підставами для невикористання можуть бути: форс мажор; обмеження політики або заборона в юрисдикції, де зареєстрована торговельної марка; вимога ліцензії або торгового посвідчення, для отримання яких потрібно багато часу.
  • Тягар доказування для виправдання невикористання ТМ у випадку широко відомої події, такої як пандемія COVID-19, має бути таким же, як і в інших випадках, за винятком того, що не повинно бути необхідності доводити факт такої широко відомої події у відповідній юрисдикції. Тим не менш, необхідно довести належні причини невикористання поза контролем власника торговельної марки та поза межами простого факту загальновідомої події.

Фінальний варіант Резолюції незабаром буде оприлюднено на сайті Міжнародної асоціації захисту інтелектуальної власності.

AIPPI є провідною у світі асоціацією, що об'єднує 8000 членів зі 110 країн світу. У лютому 2023 року за її підтримки в Національній асоціації адвокатів України було проведено вебінар «Відеоігри та інтелектуальна власність в Європі».

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 3126

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 3407

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 124

Привітання

Привітання з Днем Конституції України

Шановні колеги!

9:53 Пт 28.06.24 4400

Cудова практика

Чи може адвокат бути безробітним, з’ясує Велика Палата

Коли особа не має змоги реалізувати своє право на працю та отримання заробітної плати (винагороди) як джерела існування, вона може набути статусу безробітного та отримувати допомогу по безробіттю. Але ставлення до адвоката, як самозайнятої особи, сьогодні неоднозначне.

9:13 Пт 28.06.24 3880

Привітання

НААУ відзначила представника Посольства України в Угорщині

Другого секретаря Консульського відділу Посольства України в Угорщині Галину Терпяк нагороджено почесною відзнакою Національної асоціації адвокатів України Третього ступеня.

15:21 Чт 27.06.24 4847

Призначення

До правління EYBA увійшли два українських адвокати

У зв’язку із завершенням річної каденції, президент Європейської асоціації молодих адвокатів (European Young Bar Association) Сергій Барбашин перейшов на позицію Immediate Past President. Його заступниця (по Молодіжному Комітету НААУ) Юлія Сергет була обрана секретарем EYBA.

14:37 Чт 27.06.24 4905

Cудова практика

Коли відсутність адвоката не впливає на допустимість доказів,…

Хоча під час проведення огляду місця події не був присутній захисник, за обставин кримінальної справи у Верховного Суду не знайшлось підстав вважати, що виявлені речові докази були отримані саме внаслідок відсутності адвоката.

13:12 Чт 27.06.24 4984

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл