Названо імена переможців Турніру із судових дебатів | НААУ

Названо імена переможців Турніру із судових дебатів

Привітання
13:22 Пт 25.08.23 1913 Переглядів
Версія для друку

Молодіжний Комітет Національної асоціації адвокатів України – UNBA NextGen оголосив переможців Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти вишів, які готують юристів.

Імена переможців були названі під час засідання комітету 24 серпня.

Нагадаємо, метою турніру було надання студентам-юристам можливості набути практичних навичок з побудови правової позиції, написання процесуальних документів, ведення судової справи та виступу у судових засіданнях.

У турнірі взяли участь чотири команди, яким допомагали адвокати:

  • «Ерудит» (капітан Дмитро Дронь, тренери Жанна Грушко та Юлія Газізова);
  • «De iure» (капітан Світлана Новак, тренери Ірина Бутирська та Богдан Чиж);
  • «Феміда» (капітан Олександр Хорошилов, тренери Андрій Іваницький та Вікторія Коновалова);
  • «Стражі правосуддя» (капітан Вероніка Збрицька, тренери Юлія Сергет та Владислав Богданов).

У фіналі змагань перемогу здобула команда «Ерудит», яку представляли Д.Дронь та Роксолана Соболевська (Університет Короля Данила), Анастасія Усольцева (Міжнародний гуманітарний університет), Катерина Синицька (Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету), Дмитро Рогозний (Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого).

Додатково журі визначило переможців в окремих номінаціях:

«Найкраща командна гра» - команда «Феміда», яку представляли студенти Національного університету «Одеська юридична академія» О.Хорошилов, Анна Омельченко, Діана Андрушко, Вікторія Пацюрківська та Ольга  Мука;

«Кращий представник» - Д.Дронь;

«Кращий оратор» - В.Пацюрківська та Сергій Невмержицький (Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, «Стражі правосуддя»);

«Кращий свідок» - О.Мука.

«Лідерство та воля до перемоги» - С.Новак (Національний університет «Одеська юридична академія»).

Координатор турніру Тетяна Рабко подякувала всім учасникам за неймовірний драйв і високий рівень професійних знань. Відзначила яскраві моменти турніру, пов’язані з креативним підходом учасників до виконання завдань.

Своїми враженнями від заходу поділилися його організатори та учасники:

Голова Молодіжного Комітету - UNBA NextGen Сергій Барбашин:

- Турнір із судових дебатів - важливий проект, що дозволяє майбутнім правникам отримати прикладні знання під наставництвом адвокатів-практиків. Думаю, варто проводити подібні турніри на регулярній основі.

Член журі Юлія Сергет:

- Сподіваюся, що здобуті навички стануть у нагоді майбутнім правникам у їхній діяльності та професійному зростанні! Дякую колегам за вклад у роботу під час турніру.

Тренер та суддя під час турніру Жанна Грушко:

- Ми побачили високий рівень підготовки команд. Окрема подяка учасникам Турніру. Енергійні, мотивовані і розумні. Саме така молодь - це успішне і щасливе майбутнє рідної України.

Дмитро Дронь:

- Мені було приємно стати частиною такої події і разом з командою здобути у ній першість, а також перемогу в індивідуальній номінації. Дякую колегам за плідну роботу, а тренерам - за поради і рекомендації.

Світлана Новак:

- Це була чудова можливість застосувати свої теоретичні знання в практичному аспекті. Була рада ще раз взяти участь у турнірі такого зразка. Організація на вищому рівні!. Чудово, що організатори перебували завжди на зв'язку.

Ольга Мука:

- Завдяки цьому турніру кожен учасник отримав новий досвід, нові знайомства та цінні знання. Це була активна та плідна праця кожного. Особлива подяка тренерам, які допомагали з вирішенням складних питань та за їх підтримку.

Вікторія Пацюрківська:

- Участь у турнірі дала можливість набути практичного досвіду, прокачати навички роботи в команді та спробувати свої сили у формуванні правових позицій із цікавих фабул. Я сподіваюся, що і надалі будуть ініціюватися подібні турніри, адже саме завдяки таким заходам у молоді з'являється більше можливостей розвиватися. Дуже хочеться,  щоб і надалі до цього проекту приєднувалися якомога більше студентів-правників, адже це крутий спосіб прокачати свої skills.

Популярні новини

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

16:46 Ср 15.05.24 3312

Законодавство

Позитивні зрушення у процедурі усиновлення назвала голова Комітету…

Цифровізація процесу усиновлення, збільшення фінансової підтримки та розширення кола дітей, які можуть потрапити під сімейну опіку - ці зміни, що відбулися останнім часом, можна вважати позитивними для дітей, що втратили сім’ю через негаразди війни.

11:29 Ср 15.05.24 1516

Гарантії діяльності

У прагненні дістатися до адвокатської таємниці слідчий ігнорував…

Попри відсутність дозволу суду на вилучення ноутбука і смартфона адвоката, слідчий під час обшуку все ж зробив це. Навіть коли слідчий суддя потім не дозволив арештовувати ці гаджети, їх відмовилися повертати власнику. У ситуацію втрутилася Національна асоціація адвокатів України.

13:43 Вт 14.05.24 2971

Навчання

Розірвання шлюбу за кордоном: що варто знати українцям

Процедура розірвання шлюбу, якщо один із подружжя знаходиться за кордоном, має певні особливості. Поради українцям у разі розлучення дали адвокати на прикладі Великої Британії.

14:42 Пн 13.05.24 4449

Регіони

На Запоріжжі рада адвокатів створить свій музей адвокатури

У Запоріжжі вивчать наявні в архівах матеріали з історії адвокатури, здійснять їх копіювання, опрацювання та систематизацію з метою підготовки статей та книг. Також при Раді адвокатів регіону створять музей адвокатури.

9:53 Пт 10.05.24 8123

Гарантії діяльності

Адвокатам дадуть поради, як реагувати на протиправні дії ТЦК

У Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації щодо алгоритму дій адвокатів у разі посягання на їхні професійні права з боку представників державних органів, зокрема ТЦК, під час надання правничої допомоги клієнтам. До роботи долучать ради адвокатів регіонів.

14:12 Чт 09.05.24 14916

Законодавство

Відповідальність за перешкоджання праву особи на захист слід…

Останнім часом в Україні почастішали випадки перешкоджання громадянам в реалізації їх конституційного права на захист. Такі протиправні діяння вчиняються службовими особами, зокрема військовослужбовцями ТЦК та СП. Їхня суспільна небезпечність істотно підвищується в умовах воєнного або надзвичайного стану, під час якого право людини на захист не може бути обмежено.

13:03 Чт 09.05.24 9706

Гарантії діяльності

Тиск на адвокатів – показник порушення прав людини в Україні, - НААУ

Зростання тиску на адвокатуру загрожує погіршенням стану дотримання прав людини в Україні. Статистика порушень гарантій адвокатської діяльності свідчить про загрозливу ситуацію для ефективної і безпечної професійної діяльності захисників.

11:18 Чт 09.05.24 12177

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл