27 березня відбудеться круглий стіл щодо впливу повномасштабної війни в Україні на вирішення спірних питань стосовно дітей в цивільному судочинстві | НААУ

27 березня відбудеться круглий стіл щодо впливу повномасштабної війни в Україні на вирішення спірних питань стосовно дітей в цивільному судочинстві

Анонс
17:01 Ср 15.03.23 1040 Переглядів
Версія для друку

НААУ за ініціативою Комітету з сімейного права спільно з Центром «Адвокат дитини» ВША НААУ організовує круглий стіл «Вплив повномасштабної війни в Україні на вирішення спірних питань стосовно дітей в цивільному судочинстві: фактичні та процесуальні аспекти».

Дата і час проведення: 27 березня 2023 року, 14:00 -17:00.

Формат заходу: онлайн (Zoom).

Доповідачі, запрошені особи: адвокати, члени Комітету з сімейного права НААУ, Центру сімейного права ВША НААУ (Ганна Гаро, Людмила Гриценко, Анна Осадча, Ольга Філатова, Ірина Попіка, Юрій Бабенко, Олена Кухаренко, Анатолій Волков); голова Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко, науковці, представники органів опіки та піклування, служб у справах дітей та сім’ї, судді, експерти у сфері захисту прав дітей громадських правозахисних організацій.

Модератори:

Світлана Савицька - заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ, адвокат, к. ю. н., доцент кафедри правосуддя Державного університету інфраструктури та технологій, член правління ГО «Центр сімейно-правових досліджень»;

Лариса Гретченко - заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ, керівник Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ.

Питання для обговорення

1. Доступ дитини до правосуддя в сучасних реаліях (в умовах воєнного стану): виклики сьогодення, бар'єри та можливості. Погляд адвоката.

2. Доступ дитини до правосуддя в реаліях повномасштабного вторгнення: погляд/можливості суду.

3. Як визначити належний орган опіки та піклування під час розгляду в суді справи стосовно дитини, яка є внутрішньо переміщеною особою або виїхала за межі України та отримала тимчасовий прихисток.

4. Думка дитини в реаліях повномасштабного вторгнення – як почути її органу опіки та піклування й суду у разі перебування дитини за межами України?

5. Висновок органу опіки та піклування в справах щодо спору стосовно дітей в умовах війни – інструмент захисту та дотримання прав дитини, а не спосіб їх порушити.

6. Участь органу опіки та піклування в судових справах та подання суду висновку – що дійсно є обов’язковим за вимогами процесуального законодавства?

7. Зміст висновку органу опіки та піклування – на що звертає увагу суд? Чи дотримується при підготовленні висновку дитиноцентрований підхід?

8. Закриття/зупинення справ судом стосовно дітей, які евакуювалися за межі України та отримали тимчасовий прихисток – чи відповідає це принципу доступу до справедливого суду?

Реєстрація для участі за посиланням: https://bit.ly/3ZKfYkp.

Контактна особа: Аліна Черемис, a.cheremys@unba.org.ua.

Текст і фото підготовлені командою Координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 2123

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3395

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4804

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 5062

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6511

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13702

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11039

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11077

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл