У Братиславі пройшов освітній семінар для українських адвокатів | НААУ

У Братиславі пройшов освітній семінар для українських адвокатів

Різне
15:00 Пн 03.10.22 553 Переглядів
Версія для друку

29 вересня 2022 року за сприяння Словацької адвокатської палати відбувся освітній семінар для українських адвокатів у Братиславі.

Участь у заході пройшла у змішаному офлайн та онлайн-форматі. Заступник Голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій взяв участь у зустрічі онлайн.

Під час вітального слова він висловив сердечну вдячність представникам Словацької адвокатської палати за підтримку та теплий прийом наданий українським адвокатам у ці важкі для нашої країни часи.

Валентин Гвоздій відзначив негайну реакцію Словацької адвокатської палати на Рекомендацію (ЄС) 2022/554 від 5 квітня 2022 року Європейської Комісії, в якій Європейська Комісія закликала держави-члени вжити конкретних заходів щодо визнання кваліфікації людей, які рятуються від вторгнення Росії в Україну, а також на Рекомендації CCBE від 24 червня 2022 року щодо визнання кваліфікації українських адвокатів. Словацька адвокатська палата намагається полегшити доступ до професії, зокрема, відмовляючись від реєстраційного збору (600 євро) для українських адвокатів, які бажають зареєструватися як іноземні юридичні консультанти, не вимагати диплом та інші документи, які не є суворо необхідними за законом, щоб полегшити подачу документів; постійно підтримує зв'язок з міністерствами та неурядовими організаціями Словаччини, а також докладає значних зусиль у питанні організації програм стажування для українських адвокатів та помічників адвокатів.

«Високий рівень професійної підготовки українських адвокатів і безперервний контроль за виконанням  вимог про постійне професійне навчання адвокатів неодмінно сприятимуть тому, шо представники юридичної сфери Словаччини позитивно оцінять високу кваліфікацію українських адвокатів. Також варто зазначити, що Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» повністю відповідає практиці країн Європи», - зазначив Валентин Гвоздій.

Під час семінару українські адвокати мали змогу дізнатися надзвичайно цінну та необхідну інформацію, яка неодмінно сприятиме їх працевлаштуванню у юридичному секторі Словаччини, зокрема щодо:

  • умов для здійснення адвокатської діяльності в Словаччині;
  • порівняння правових систем Словаччини та України;
  • актуальних питань статусу українських адвокатів як іноземців;
  • тимчасового притулку і податкових питань.

«Впевнена, що для вас важливо практикувати професію адвоката й надалі та знайти в Словаччині роботу, яка буде гідною та змістовною. Сьогоднішній семінар має на меті узагальнити основні умови здійснення адвокатської діяльності в Словаччині, включаючи актуальні питання, пов'язані зі статусом тимчасового притулку, а також деякі пов'язані з цим податкові питання. Принагідно хочу зазначити, що Словацька адвокатська палата наразі контактує з більш ніж 45 адвокатами, які приїхали до нас з України, і що стосується наших колег, то ми й надалі будемо намагатися йти вам назустріч та допомагати займатися своєю професією поза межами вашого дому - в Словаччині», - запевнила українських адвокатів представниця Фундації Словацької адвокатської палати Олександра Чижмарікова.

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 260

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 476

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 757

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2027

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3439

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7945

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7458

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8391

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл