ССВЕ рекомендує спростити визнання кваліфікації українських адвокатів у Європі | НААУ

ССВЕ рекомендує спростити визнання кваліфікації українських адвокатів у Європі

Різне
11:27 Пт 24.06.22 3510 Переглядів
Версія для друку

Постійний Комітет Ради правничих та адвокатських товариств Європи (CCBE) затвердив Рекомендації CCBE щодо українських адвокатів. Цей документ є засвідченням високої підтримки української адвокатури та відзначення її вагомості в дотриманні верховенства права в світі. Рекомендації розробили спільно Комітет з питань міжнародної практики CCBE та НААУ.

CCBE пропонує правничим та адвокатським товариствам держав-членів ЄС вжити таких заходів при визнанні кваліфікації українських адвокатів:

  • намагатися зменшити формалізм процесу визнання професійної кваліфікації українських адвокатів (наприклад, зменшити/відмінити суми щорічних внесків);
  • враховувати, що в Україні діє Національна асоціація адвокатів України - єдина професійна організація адвокатури;
  • опублікувати чітку, прозору та легкодоступну інформацію (доступну також онлайн), за можливості українською мовою, щодо процедури визнання дипломів та професійної кваліфікації у відповідній країні, чи роз’яснення про процедури доступу до професії, або дозволити провадження діяльність у сфері юридичних послуг відповідно до національного законодавства цієї країни;
  • розглянути питання про можливість визнання функціональної кваліфікації для українських адвокатів, яка може бути отримана на основі існуючої української кваліфікації або за допомогою спрощених навчальних курсів доступною для зацікавлених особи мовою;
  • посилити співпрацю між адвокатськими та правничими товариствами ЄС, а також між останніми та НААУ, включно з її представництвами за кордоном, у тому числі шляхом регулярного обміну інформацією та найкращими практиками.

Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій, який був присутній сьогодні на засіданні Постійного Комітету Ради, відзначив, що затвердження Рекомендацій CCBE щодо українських адвокатів саме сьогодні, 24 червня, одразу на наступний день після отримання Україною статусу кандидата на вступ до ЄС, має величезне значення для розвитку української адвокатури і відкриває безліч нових можливостей для наших висококваліфікованих професіоналів за кордоном.

Популярні новини

Дискусія

Кого торкнеться економічне бронювання пояснив голова Комітету НААУ

Поява законопроектів щодо «економічного бронювання» - вже крок уперед, який дасть можливість українській економіці вижити. Проте для всіх мають існувати чіткі правила.

10:58 Ср 03.07.24 496

Гарантії діяльності

Оновлена концепція ЄСІКС має бути сформована за принципом «єдиного…

Передумовою покращення функціоналу Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС) має стати запровадження принципу «єдиного вікна». Цей перший крок забезпечить перетворення цієї системи на ефективний інструмент для учасників судового процесу.

12:21 Вт 02.07.24 1862

Призначення

Практику складання адмінпротоколів на порушників прав адвокатів…

При Національній асоціації адвокатів України створено Комітет з питань запобігання адміністративним правопорушенням, скоєним стосовно адвокатів. Його керівником призначено адвоката Сергія Осику.

10:32 Вт 02.07.24 2122

Законодавство

Імплементація Директиви ЄС щодо акцизу на пальне: необхідний баланс

Сьогодні розбіжність між ставками акцизного податку на бензин і дизельне паливо в Україні та ЄС становить у середньому 40 %. У Верховній Раді вирішили поступово виправити цю ситуацію.

16:38 Пн 01.07.24 3124

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 8119

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 8349

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 254

Привітання

Привітання з Днем Конституції України

Шановні колеги!

9:53 Пт 28.06.24 8502

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл