CCBE разом з НААУ працюють над Рекомендаціями щодо українських адвокатів | НААУ

CCBE разом з НААУ працюють над Рекомендаціями щодо українських адвокатів

Різне
8:00 Чт 02.06.22 2366 Переглядів
Версія для друку

31 травня 2022 року Національна асоціація адвокатів України опрацювала і надала пропозиції до проекту Рекомендацій Ради адвокатських та правничих товариств Європи (CCBE) щодо українських адвокатів. Необхідність розробки даного документа була обговорена під час Пленарної сесії CCBE, яка відбулася 12 травня 2022 року у Дубліні, Ірландія. Роботу над документом проводить Комітет з надання міжнародних юридичних послуг CCBE. Від Національної асоціації адвокатів України, яка є членом Ради адвокатських та правничих товариств Європи з 2016 року, участь у роботі Пленарної сесії взяв Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій.

Як відомо, 4 березня 2022 року Європейський Союз (ЄС) надав громадянам України, які рятуються від війни, тимчасовий захист, що передбачає, серед іншого, доступ до ринку праці в ЄС. 5 квітня 2022 року Європейська комісія опублікувала Рекомендацію (ЄС) 2022/554, пропонуючи державам-членам вжити конкретних заходів щодо визнання кваліфікацій для осіб, які рятуються від вторгнення Росії до України. CCBE привітала цю ініціативу і прийняла рішення надати деякі роз'яснення щодо визнання кваліфікації адвокатів.

CCBE відзначила, що професія адвоката є надважливою для належного функціонування судової системи, захисту верховенства права, прав та інтересів громадян. Проте на сьогодні складність полягає у тому, що законодавство ЄС, яке б регулювало визнання кваліфікації адвоката з країни-не члена ЄС (третьої країни), відсутнє, і держави-члени мають повну компетенцію регулювати доступ до юридичної професії для громадян третіх країн на національному рівні.

«Основна мета даних Рекомендацій CCBE полягає у тому, щоб держави-члени розробили якомога схожий підхід до вирішення питання визнання кваліфікації українських адвокатів. CCBE заявляє про свою готовність до будь-якої координаційної діяльності, яка може бути корисною, особливо у зв'язку із поточною ситуацією в нашій країні. НААУ, у свою чергу, докладе усіх зусиль, щоб українські адвокати отримали в результаті максимально спрощену процедуру доступу до ринку надання юридичних послуг у ЄС», - заявив Валентин Гвоздій.

Фінальну версію документа буде обговорено і затверджено 23 червня 2022 року на зустрічі Постійного Комітету CCBE у Софії, Болгарія.

 

Популярні новини

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 295

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 594

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 1849

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3417

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7941

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7455

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8385

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 7003

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл