Валентин Гвоздій обраний Віце-Президентом Комітету Експертів Ради Європи з питань захисту прав адвокатів | НААУ

Валентин Гвоздій обраний Віце-Президентом Комітету Експертів Ради Європи з питань захисту прав адвокатів

Різне
14:24 Чт 07.04.22 3126 Переглядів
Версія для друку

Валентина Гвоздія обрано Віце-Президентом Комітету Експертів Ради Європи з питань захисту прав адвокатів

6-8 квітня в  Страсбургу (Франція) проходить перша зустріч Комітету експертів Ради Європи з питань захисту прав адвокатів. Україну в складі цього комітету представляє заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій. Сьогодні його обрано Віце-Президентом цього надважливого робочого органу у складі Ради Європи.

Нагадаємо, у 2020 році Європейський комітет Ради Європи з правового співробітництва (CDCJ) провів дослідження щодо доцільності нового, обов’язкового або необов’язкового, європейського правового інструменту щодо професії адвоката.

Комітет міністрів на основі цього дослідження погодився на створення комітету експертів із захисту прав адвокатів (CJ-AV) під керівництвом Європейського комітету з правового співробітництва (CDCJ).

Очікується, що CJ-AV розробить «проект правового документу, спрямованого на посилення захисту професії адвоката та права займатися цією професією без упереджень чи обмежень» до грудня 2023 року.

Очікується, що, працюючи під керівництвом CDCJ, CJ-AV буде консультуватися з CDCJ на кожному етапі підготовки проекту правового інструменту та враховувати їхні коментарі. CJ-AV має підготувати пропозиції для розгляду CDCJ щодо характеру правового інструменту, обов’язкового чи необов’язкового, враховуючи додаткову цінність наявних варіантів. CDCJ на своєму пленарному засіданні розгляне пропозицію(и), підготовлену(-и) CJ-AV, і порекомендує Комітету міністрів характер правового документа у світлі розроблених положень проекту документа.

Відповідно до компетенції CJ-AV, проект правового документа має передбачати повний набір мінімальних стандартів, що стосуються права адвокатів вільно здійснювати свою професійну діяльність та забезпечити захист та незалежність професії. Це може включати створення механізму, якому доручається впровадження стандартів державами-членами, або надання вказівок щодо їх застосування.

Основною вимогою у розробці відповідного правового інструменту відповідно до компетенції CJ-AV є необхідність сформулювати фундаментальні принципи та правила, які захищають права людини, демократію та верховенство права, забезпечуючи при цьому взаємодоповнення з уже існуючими стандартами в цих сферах, а також усунення існуючих правових прогалин, якщо такі є.

Спираючись, насамперед, на досвід Ради Європи в цій сфері, майбутній інструмент також має належним чином враховувати відповідні ініціативи інших міжнародних, наднаціональних та регіональних форумів, щоб забезпечити спільну правову базу.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1854

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3137

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4545

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4803

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6250

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13690

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11034

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11074

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл