У Гаазі Лідія Ізовітова, Валентин Гвоздій та Іван Гречківський взяли участь у конференції "ЄС та Східне партнерство" | НААУ

У Гаазі Лідія Ізовітова, Валентин Гвоздій та Іван Гречківський взяли участь у конференції "ЄС та Східне партнерство"

Різне
18:58 Вт 23.11.21 2424 Переглядів
Версія для друку

Голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова, заступник голови НААУ Валентин Гвоздій, а також голова Комітету з міжнародних зв'язків НААУ Іван Гречківський взяли участь у конференції «ЄС та Східне партнерство» в Гаазі (Нідерланди).

Захід організований громадською організацією, фондом LINKS Europe у співпраці з міським управлінням Гааги та за підтримки The Hague Humanity Hub.

Відкриваючи конференцію, директор LINKS Europe Денніс Саммут зазначив, що в рамках значна увага всіх спікерів буде приділена питанням, пов’язаним з Україною.

«Ми зробили Україну центром цієї конференції через те, що ця країна є дуже важливою, але не її не завжди розуміють чи оцінюють», - зазначив він.

Спеціальний представник Міністерства закордонних справ Нідерландів у справах Європи та Східного партнерства Яп Фредерікс підкреслив, що в умовах коли країни Східного партнерства стикаються із численними викликами їхній стабільності, в тому числі, зовнішніми, питання забезпечення верховенства права набуває особливої важливості.

«В наших особистих інтересах, як ЄС, інвестувати у стабільність на наших східних кордонах. Ми переконані, що в цьому контексті посилення демократичних інституцій, верховенства права, свободи медіа зробить наші країни-партнери більш стійкими», - наголосив він.

На думку професорки Лейденського університету Антуанети Дімітрови, питанням верховенства права увага має приділятися постійно, так само, як і питанням незалежності медіа.

«Верховенство права не може підтримуватися, якщо люди не розуміють, що саме відбувається, так само, як і без прозорості», - зауважила пані Дімітрова.

Відкриваючи сесію конференції «ЄС та верховенство права в країнах Східного партнерства: приклад України», Лідія Ізовітова презентувала приклад адвокатури як інституції, створеної  на виконання рекомендацій європейських партнерів у сфері верховенства права.

Голова НААУ нагадала, що утворення незалежної організації адвокатів було однією з умов для укладення Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, тобто сприяло не лише забезпеченню верховенства права в Україні, але й виконанню її міжнародних зобов’язань.

«Європейські стандарти роботи адвокатів в Україні застосовуються вже більше 9 років. Це важливий внесок утвердження верховенства права. Це важливо для трансформації конституційних прав і свобод громадян в реальні можливості і впровадження механізмів їхнього захисту», - наголосила голова НААУ.

Лідія Ізовітова розповіла, що на сьогодні НААУ об’єднує більше 62 тис. адвокатів, які є повністю незалежними від держави, організація їхньої роботи забезпечується самоврядною організацією. Також наразі продовжується робота над імплементацією рекомендацій Ради Європи стосовно того, щоб будь-які зміни до законодавства про адвокатуру вносилися лише після консультацій з НААУ, але, на жаль, цього принципу поки дотримуються не завжди.

Вона наголосила, що НААУ активно розвиває стосунки з колегами з інших країн, зокрема Німеччини, Іспанії, Франції, Італії, Великої Британії, Литви, Грузії. Асоціація є спостерігачем у найбільшій організації адвокатів в Європі – ССВЕ і розвиває співпрацю з IBA – Міжнародною асоціацією юристів.

«Співпраця з закордонним організаціями адвокатів для нас не є одностороннім процесом. Ми маємо чим поділитися: і досвідом створення асоціації «з нуля» і успішно реалізованими проектами», - зазначила Лідія Ізовітова.

Серед таких проектів вона назвала створення і розвиток Єдиного реєстру адвокатів України, а також розвиток системи підвищення кваліфікації і створення все більших можливостей для підвищення кваліфікації онлайн.

В свою чергу Валентин Гвоздій наголосив, що однією з запорук успіху при створені НААУ стало залучення до її роботи представників усіх поколінь адвокатів, а також невтручання асоціації в політичні процеси.

Оцінюючи ситуації з верховенством права в Україні він зазначив, що насправді вона не така погана як подекуди вважають іноземні партнери України.

В рамках конференції представники НААУ також відповіли на питання аудиторії щодо ситуацією з поданням позовів до Європейського суду з прав людини від України, реформи судової системи і забезпеченням прав меншин

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 2010

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3288

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4697

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4955

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6402

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13701

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11039

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11077

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл