Карантинні обмеження у 2020 році для ВША НААУ стали рушійною силою працювати ще більше та ефективніше – Савва Кузьменко | НААУ

Карантинні обмеження у 2020 році для ВША НААУ стали рушійною силою працювати ще більше та ефективніше – Савва Кузьменко

Різне
10:00 Пт 09.07.21 1565 Переглядів
Версія для друку

У 2020 році Вища школа адвокатури НААУ провела більше заходів, ніж у 2019 році. Це стало можливим завдяки більш активному використанню онлайн-форматів, які також дозволили охопити більшу аудиторію слухачів, ніж зазвичай.

Про це повідомив Директор ВША НААУ Савва Кузьменко під час Публічних слухань звіту НААУ за 2020 рік та стратегії розвитку НААУ на 2021-2025 роки.

Презентуючи звіт ВША НААУ, він нагадав, що школа була створена в кінці 2015 року рішенням Ради адвокатів України. У 2016 році установа з’явилась в Єдиному реєстрі юридичних осіб. В 2018 році відбувся запуск оновленої ВША, а наступного року Радою адвокатів України було прийняте рішення про затвердження нової редакції «Порядку з підвищення кваліфікації адвокатів України», яким було розподілено функції між адміністраторами та операторами підвищення кваліфікації. Зазначеним документом було визначено, що загальна організація процесу підвищення кваліфікації адвокатів в Україні здійснюється Радою адвокатів України та реалізується Національною асоціацією адвокатів України, радами адвокатів регіонів, Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України, Вищою кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури, кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури регіонів та сторонніми операторами підвищення кваліфікації адвокатів, що акредитовані адміністратором підвищення кваліфікації адвокатів. На сьогодні існують.57 операторів з підвищення кваліфікації.

У 2019 році було створено Центр акредитації, обліку та контролю підвищення кваліфікації адвокатів, який разом з Експертною радою забезпечує функціонування онлайн-платформи.

«Ця платформа була побудована з нуля і є унікальною, адже таких не існує у всьому світі. Оператори з підвищення кваліфікації мають змогу готувати свої заходи в цій платформі. Після цього вони відправляють їх на акредитацію в Експертну раду. Далі адвокати мають змогу отримати доступ до цих заходів, формуються списки, Ради адвокатів регіонів опрацьовують їх та забезпечують доступ адвокатів до цих заходів. Ця платформа ввела єдині та прозорі правила підвищення кваліфікації. Тепер всі оператори рівні в правах, реалізовуючи порядок підвищення кваліфікації відповідно до своїх цілей і завдань», - зазначив Савва Кузьменко.

В 2020 році Центром акредитації ВША НААУ було опрацьовано 187 тисяч заявок участі адвокатів у заходах з підвищення кваліфікації, було нараховано 440 тисяч залікових балів, надано відповідей на 133 тисячі електронних листів та 50 тисяч телефонних дзвінків.

Відповідно до побажань та рекомендацій, що надходять на адресу Центру акредитації ВША НААУ, онлайн-платформа постійно удосконалюється і до неї додається новий функціонал. Так, в 2020 році була реалізована розробка мобільного додатку — кабінету підвищення кваліфікації адвокатів у мобільного телефоні та на робочому столі комп'ютера адвоката.

У 2020 році Вищою школою адвокатури НААУ було проведено більше 32% від загальної кількості заходів всіх операторів підвищення кваліфікації адвокатів в Україні та подано заявку адміністратору на нарахування 38 тисяч залікових балів. Загальна кількість таких заходів ВША склала 840. Для порівняння, у 2019 році було проведено 645 таких заходів, учасниками яких були 46 тисяч адвокатів.

«Я напевно єдиний, хто не буде нарікати на карантин, адже ця пора дозволила нам працювати ще більше і ще ефективніше. Онлайн-формат став для нас навпаки такою рушійною силою, коли кожен адвокат з будь-якого куточку світу, а не лише України, може підвищити свою кваліфікацію», - зазначив Директор ВША НААУ.

Лекторський склад ВША збільшився з 89 у 2019 році до 287 викладачів у 2020 році, що дозволило значно розширити вибір тематик та спеціалізацій для адвокатів.

Крім того, у 2020 році було продовжено реалізацію спільної програми ВША з Комітетом медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ в межах проекту Ради Європи «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні». Так, онлайн-курс програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини» пройшли 558 адвокатів.

Також в рамках ВША у 2020 році було відкрито три спеціалізовані Центри, такі як: Центр «Адвокат дитини», Центр медичного права ВША НААУ та Центр альтернативного врегулювання спорів.

«Це майданчики, які дозволяють спеціалістам в певних галузях права знайти найкращі практики, розробити найкращі навчальні продукти і показати свою експертність на всю Україну. Таким чином, в 2020 році ми змогли заробити авторитет перед уповноваженими особами як Верховної Ради і Офісу Президента, так і будь-якою донорською програмою, яка опікується цими напрямами», - наголосив Савва Кузьменко.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Ототожнення адвоката з клієнтом: хто відповідальний?

Починаючи від злочинів проти статевої свободи неповнолітніх і закінчуючи воєнними злочинами, особи, які підозрюються у їх вчиненні, майже ніколи не укладають договорів про надання правничої допомоги з адвокатами.

11:43 Пт 29.03.24 646

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 1602

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 1990

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 3265

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 4824

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4923

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4086

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4714

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл