У НААУ відбудеться фахове обговорення щодо доказового значення висновку психолога (психологічного дослідження) та судово-психологічної експертизи у сімейних справах | НААУ

У НААУ відбудеться фахове обговорення щодо доказового значення висновку психолога (психологічного дослідження) та судово-психологічної експертизи у сімейних справах

Анонс
11:00 Пн 17.05.21 1826 Переглядів
Версія для друку

Національна асоціація адвокатів України за ініціативою Комітету з сімейного права, Комітету з цивільного права та процесу, Комітету експертного забезпечення адвокатської діяльності, ГО «Центр сімейно-правових досліджень» організовує круглий стіл на тему: «Доказове значення висновку психолога (психологічного дослідження) та судово-психологічної експертизи у сімейних справах».

Дата та час проведення: 10 червня 2021 року, 14.00 - 18.00

Місце проведення: онлайн платформа Zoom

Мета проведення круглого столу:

  • визначити, хто є психологом, який має право працювати з дітьми;
  • проаналізувати статус психолога як учасника справи в рамках цивільного судочинства; у разі необхідності запропонувати відповідні зміни до чинного законодавства;
  • з’ясувати чи є різниця між психологом та судовим експертом, порядок звернення до психолога та юридичне оформлення проведеної психологом роботи;
  • з’ясувати процесуальне значення висновку психологічного дослідження, висновку експертного дослідження, експертного висновку;
  • розглянути зміст висновків психологів за результатами роботи в сімейних справах;
  • обговорити підстави залучення психолога до сімейних справ, необхідність дозволів на проведення психологічного дослідження дитини, принцип конфіденційності;
  • з’ясувати межі діяльності психолога в сімейних справах, використання відповідних методик, відмінності роботи лише з дитиною та всією сім’єю;
  • проаналізувати судову практику оцінки судом  висновків психологів  та висновків судово-психологічних експертиз в якості доказів;
  •  узагальнити висновки круглого столу з цього питання.

Модератор: Світлана Савицька, заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ, адвокат, к.ю.н.

Доповідачі: адвокати, члени Комітетів НААУ, психологи, науковці, судові експерти, а саме:

- Лариса Гретченко, адвокат, медіатор, заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ, Керівник Центру “Адвокат дитини” Вищої школи адвокатури НААУ.

- Віоллета Федчишина, адвокат, проректор з наукової роботи ВША, кандидат економічних наук, голова Комітету експертного забезпечення адвокатської діяльності, що діє в складі НААУ, член Експертної ради НААУ, професор кафедри оперативно-розшукової діяльності Університету державної фіскальної служби України.

- Олег Простибоженко, адвокат, к.ю.н., Голова Комітету з цивільного права та процесу НААУ, голова правління Центру сімейно-правових досліджень.

- Ігор Покотило, адвокат, психолог, Керівник Школи адвокації  і профайлінгу, Радник Голови Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій.

- Людмила Копишинська, практикуючий психолог, фахівець по роботі з дітьми, підлітками, дитячо-батьківськими відносинами.

- Ольга Кречик, судовий експерт-психолог третього класу, експертний стаж понад 10 років, старший судовий експерт в ДУ «Центр психічного здоров’я та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров’я України.

- Анна Козлова, судова експертка у ДНДЕКЦ МВС України, проєктна керівниця видавництва "Шкільний світ".

- Людмила Гриценко, адвокат, медіатор, член комітету з сімейного права НААУ, регіональний представник комітету “UNBA NextGen” у Черкаській області, національний експерт Ради Європи, тренер Тренінгової групи "АС".

- Каріне Малишева, к.психол.н., доцент кафедри психодіагностики та клінічної психології КНУ ім. Тараса Шевченка.

- Мирослава Аннюк - адвокат Ради адвокатів Івано-Франківської області, член Комітету з сімейного права НААУ, медіатор, регіональний представник Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем”.

- Наталія Пашко, координаторка напрямку по роботі з дітьми та підлітками Інституту психології здоров'я (Institute of Health Psychology), експертка у Міжвідомчій координаційній раді з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

З детальною програмою заходу можна ознайомитися за посиланням.

Участь у заході безкоштовна.

Обов'язкова реєстрація.

Контактна особа: Аліна Черемис

Контактна інформація: a.cheremys@unba.org.ua

Текст та фото підготовлено командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1885

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3167

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4576

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4834

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6281

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13694

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11034

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11074

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл