НААУ сприятиме розвитку альтернативного врегулювання спорів | НААУ

НААУ сприятиме розвитку альтернативного врегулювання спорів

Різне
14:58 Пт 05.02.21 1344 Переглядів
Версія для друку

Комітет з питань медіації реорганізовано у Комітет з питань альтернативного врегулювання спорів (АВС), який займатиметься розвитком усіх видів досудового та позасудового порядку врегулювання спорів.

Зокрема, оновлений Комітет консолідуватиме спільноту адвокатів із спеціалізацією у сфері альтернативного врегулювання спорів; співпрацюватиме з арбітражними інституціями та центрами медіації; а також готуватиме аналітику, методичні матеріали та огляди судової практики.

Розпорядженням Голови НААУ, РАУ Головою Комітету з питань АВС призначено адвоката, арбітра, партнера та голову арбітражної практики INTEGRITES - Олену Перепелинську. До цього майже 5 років Комітет з питань медіації очолював адвокат Владислав Ситюк, який зробив вагомий внесок у розвиток медіації в Україні.

Новопризначена Голова Комітету є членом Міжнародного арбітражного суду Міжнародної торговельної палати (ICC) та Арбітражного суду Ташкентського міжнародного арбітражного центру (TIAC), Президії Міжнародного арбітражного (третейського) суду «Палата арбітрів», Президентом Української Арбітражної Асоціації, Членом Королівського інституту арбітрів Великобританії (FCIArb), а також членом Глобального Керівного Комітету ініціативи за рівне представлення жінок в арбітражі (ERA-Pledge).

«Один з 10 ключових індикаторів у рейтингу Світового банку Doing Business -  Enforcing contracts, за яким оцінюються час та витрати для вирішення комерційного спору, а також якість відповідної процедури. Позиції України за цим індикатором безпосередньо залежать як від ефективності судових процедур, так і від успішного використання усіх видів альтернативного врегулювання спорів. Україна намагається покращити цей індикатор через судову реформу, що безумовно потребує багато часу і зусиль. Тому поки ця реформа триває, адвокатська спільнота може сприяти розвитку в Україні досудового та позасудового порядку врегулювання спорів за допомогою АВС, зокрема шляхом більш активного їх використання самими адвокатами та їх клієнтами», — зазначає Олена Перепелинська.

Ближчим часом Комітет з питань АВС зосередиться на аналізі концепції альтернативного вирішення спорів, практичному аспекті його застосування та ефективності у правовій системі України. Комітет відкритий до співпраці з адвокатами і запрошує до участі у своїх активностях.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 2136

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3408

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4817

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 5074

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6523

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13702

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11040

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11077

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл