У НААУ визначили переможців Всеукраїнського конкурсу правничої допомоги «Pro bono» | НААУ

У НААУ визначили переможців Всеукраїнського конкурсу правничої допомоги «Pro bono»

Різне
13:58 Чт 12.11.20 1591 Переглядів
Версія для друку

У НААУ визначили переможців Всеукраїнського конкурсу правничої допомоги «Pro bono», який проводила Національна асоціація адвокатів України за ініціативою Комітету з питань взаємодії з громадянським суспільством та у співпраці з Благодійною організацією «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги».

Близько сорока історій надання правничої допомоги надійшли з різних куточків України. Конкурсна комісія мала складне завдання, оскільки треба було оцінити неймовірно цікаві справи успішних українських адвокатів, безкорисливого юридичного супроводу.

І все ж переможців обрано! Ми вітаємо авторів трьох найкращих історій, що отримали цінні подарунки – планшетний комп’ютер Apple iPad 8th Gen:

  • «Долає дискримінацію щодо осіб з інвалідністю»адвокат Дмитро Жарий із м. Дніпро. Суд встановив, що в цій ситуації мала місце дискримінація осіб з інвалідністю, що призвело до порушення права на свободу пересування, та зобов'язав страхову компанію усунути зі своїх правил страхування положення, що призвели до такого;
  • «Перша українка захистила себе від домашнього насильства в Євросуді»адвокатка Наталія Бухта з м. Рівне на час звернення клієнтки була єдиним адвокатом Рівненської області, яка працювала на умовах простору «Pro bono» та в якої була відмітка в профайлі адвоката про надання таких послуг. Ця справа була унікальною у своєму роді та дуже значущою для багатьох українських родин. Героїня цієї розповіді увійде в історію Європейського суду з прав людини  як перша українка, що висвітлила проблему домашнього насилля в країні на європейському рівні;
  • «Адвокат Pro bono виступив на захист ОТГ» – у березні 2017 року Господарським судом Хмельницької області були ухвалені рішення про стягнення із Жванецької сільської ради грошових коштів, отриманих на будівництво газопроводів високого та середнього тиску на загальну суму більш ніж 33 млн. грн. Адвокат Кирило Кузнецов із м. Хмельницький виступив на захист цілої громади.

 «Ми були приємно вражені, як натхненно адвокати працюють «Pro bono». Подані на конкурс історії підтверджують, що професіоналізм та бажання допомогти є безумовними принципами роботи їх авторів», – зауважив Віталій Місяць, адвокат, голова Комітету з питань взаємодії з громадянським суспільством, що діє в складі НААУ.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 367

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 1647

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 1767

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2029

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3119

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3467

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7991

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7470

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл