Відбулася презентація діяльності Комітету з кримінального права та процесу НААУ | НААУ

Відбулася презентація діяльності Комітету з кримінального права та процесу НААУ

Різне
17:00 Ср 04.03.20 538 Переглядів
Версія для друку

03 березня 2020 року в приміщенні Національної асоціації адвокатів України відбулася презентація діяльності Комітету з кримінального права та процесу НААУ.

Під час заходу Голова Комітету з кримінального права та процесу НААУ Анжеліка Моісєєва та заступники Голови Комітету Юрій Бауман та Олексій Горох ознайомили присутніх адвокатів з основними напрямками діяльності Комітету з кримінального права та процесу НААУ, презентували досягнення і здобутки Комітету у 2019 році, пріорітетні напрямки діяльності Комітету у 2020 році.

Розповідаючи про досягнення Комітету Анжеліка Моісєєва відзначила активну участь членів Комітету у підготовці зауважень до законопроєктів, що стосуються сфери діяльності Комітету та їхню участь у засіданнях профільних комітетів ВРУ, на яких здійснювався розгляд вказаних проєктів Законів. Як приклад Голова Комітету навела проєкти Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» реєстр. №1009 (наразі це Закон України від 04.10.2019 № 187-ІХ) та проєкт Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою» реєстраційний № 2513. До зазначених проєктів Законів  членами Комітету було підготовано та озвучено під час засідання Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності ряд пропозицій, які, у підсумку, були враховані народними депутатами.

Юрій Бауман презентував присутнім план діяльності роботи Комітету на 2020 рік, виокремивши серед пріоритетних завдань, зокрема: проведення національних змагань з кримінального права та процесу за участі студентів-правників з усіх університетів України; проведення HardTalk про кримінальне право у формі відкритого дискусійного майданчика на «гарячі теми» кримінального права та процесу; підготовку методичних рекомендацій та практичних порад адвокатам під час здійснення ними захисту у кримінальних провадженнях або представництві інтересів потерпілих.

Олексій Горох, який є членом робочої групи з питань розвитку кримінального права Комісії з питань правової реформи при Президентові України, представив присутнім концепцію нового Кримінального кодексу, який наразі доопрацьовується вказаною робочою групою.

Підводячи підсумки презентації, члени Комітету з кримінального права та процесу НААУ закликали всіх адвокатів, які спеціалізуються у сфері кримінального права та процесу та бажають зробити свій внесок у розвиток адвокатури, долучатися до членства в Комітеті.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 364

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 502

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 664

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 2152

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 2039

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 2099

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 1951

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 3186

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл