Два Комітети НААУ провели Meet-up «Доступ до юридичної професії: чи рівні можливості?» | НААУ

Два Комітети НААУ провели Meet-up «Доступ до юридичної професії: чи рівні можливості?»

Різне
11:14 Пн 03.02.20 1016 Переглядів
Версія для друку

29 cічня 2020 року в приміщенні Національної асоціації адвокатів України Комітетом з питань гендерної політики спільно з Комітетом з питань юридичної освіти було проведено Meet-up «Доступ до юридичної професії: чи рівні можливості?».

Захід викликав значний ажіотаж серед бажаючих взяти у ньому участь ще на етапі реєстрації учасників (лише за декілька годин всі місця були заброньовані). Вцілому участь у заході прийняли близько 60 адвокатів.

Такій зацікавленості сприяла не лише тематика заходу, а й анонсовані спікери, які є відомими адвокатами та правниками, зокрема: Ольга Просянюк – Голова Комітету з гендерних питань НААУ (модератор заходу), Ольга Поєдинок –Голова Комітету з питань юридичної освіти НААУ, викладач Інституту міжнародних відносин та Інституту післядипломної освіти Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Ганна Боряк – Голова Комітету захисту прав та гарантій адвокатської діяльності НААУ; Роман Мельник – Президент Асоціації випускників юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри адміністративного права юридичного факультету КНУ;
Георгій Попов – Директор Науково-дослідного інституту Національної академії прокуратури України, доктор юридичних наук; Христина Кіт –голова ГО «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем».

Круглий стіл відбувся у форматі неформальної зустрічі під час якої учасники мали змогу активно долучитися до обговорення та поділитися думками зі спікерами стосовно того чи має місце гендерна рівность у юридичній професії, особливо в аспекті рівного доступу до отримання юридичної освіти і далі до вибору професії.

В процесі обговорення учасники озвучували різні думки, зокрема з урахуванням власного досвіду на шляху обрання правничої професії та здобуття юридичної освіти. Разом з тим, в кінцевому підсумку, всі дійшли спільного висновку, що в цілому гендерна рівність полягає в рівних умовах доступу чоловіків та жінок до професії і реалізації своїх прав.

Було також відзначено, що поступово відходять у минуле і стереотипи пов’язані з доступом до юридичної професії.

В цілому учасники погодилися, що в Україні чоловіки і жінки мають рівний доступ як до отримання юридичної освіти так і до здобуття права на здійснення адвокатської практики, роботи в органах прокуратури та інших юридичних професіях.

Водночас незважаючи на позитив, який лежить на поверхні, існує ряд глибоких проблем над вирішенням яких у напрямку досягненням балансу, над яким варто ще потрібно попрацювати.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 512

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1668

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1947

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3190

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3104

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2145

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3145

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3477

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл